Німеччина прийме на лікування дітей з Охматдиту після сьогоднішнього обстрілу росіянами – Карл Лаутербах

Про це заявив міністр охорони здоров'я Німеччини Карл Лаутербах.

Міністр охорони здоров’я Німеччини Карл Лаутербах заявив про готовність Німеччини прийняти на лікування дітей з України, які постраждали під час сьогоднішнього обстрілу дитячої лікарні Охматдит. Про це він повідомив у своєму пості в Twitter.

Карл Лаутербах наголосив, що він вже домовився з українським міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком про прийом хворих дітей, які потребують невідкладної допомоги, пише сайт mignews.com.ua. Наступний рятувальний рейс заплановано на середу, що дасть змогу терміново евакуювати дітей до Німеччини. За словами Лаутербаха, ці діти отримають необхідну медичну допомогу в найкращих клініках Німеччини.

“Цілеспрямованим нападом на дитячу лікарню Путін вкотре показав, що він військовий злочинець”, – зазначив Лаутербах.

Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер також висловив своє обурення щодо обстрілу дитячої лікарні Охматдит. Він написав у Twitter: “Сьогодні вранці Росія завдала масованого ракетного удару по Україні, в т.ч. по Києву. Руйнувань зазнала і дитяча лікарня Охматдит. Багато жертв у Києві, є загиблі, поранені. Це війна проти цивільного населення. Так виглядає готовність Росії до переговорів і її бажання миру.”

Єґер також додав: “Ми були щойно біля дитячої лікарні Охматдит. Лікарі лікують дітей просто на вулиці. Маленькі онко- та діалізні пацієнти сидять зі своїми матерями на тротуарі. Пожежники, рятувальники та багато волонтерів допомагають на місці. Ми також допомагаємо – робимо все, що можемо.”

Сьогоднішній обстріл дитячої лікарні Охматдит спричинив значні руйнування, внаслідок яких багато дітей отримали тяжкі поранення. Загалом Росія запустила близько 40 ракет по території України, що призвело до загибелі більше ніж 40 людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.