Російська ракета влучила в дитячу лікарню Охматдит у Києві. Кияни допомагають розбирати завали

Російський ракетний удар завдав значних пошкоджень Національній дитячій спеціалізованій лікарні

Це сталося вранці, коли було зафіксовано влучення в одне із приміщень медичного закладу, пише mignews.com.ua.

Згідно з повідомленням міського голови Києва Віталія Кличка у Telegram, ракета влучила в один із корпусів лікарні. Внаслідок цього було зафіксовано постраждалих серед пацієнтів та персоналу закладу. Директор лікарні, Володимир Жовнір, в коментарі УП підтвердив факт удару та зазначив, що наразі в лікарні організовують евакуацію та переїзд усіх, хто був у приміщенні.

Дітки з хворобами на рак вимушені перебувати на вулиці

Віталій Кличко наголосив на важливості оперативних дій з боку міської влади та служб екстреного реагування. Було мобілізовано всі доступні ресурси для забезпечення безпеки постраждалих та надання їм необхідної медичної допомоги. Президент України Володимир Зеленський також висловив своє обурення та засудження цього терористичного акту, підкресливши, що атака на дитячу лікарню є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права.

На місці події працюють рятувальники, медики та правоохоронці. Також розбирати завали допомагають звичайні кияни.

Зусилля спрямовані на швидку евакуацію пацієнтів та персоналу до безпечних місць. За словами Володимира Жовніра, стан пацієнтів, які потребують невідкладної медичної допомоги, контролюється, і їм надається вся необхідна підтримка.

Ранковий ракетний удар був частиною більш широкомасштабної атаки з боку російських окупантів. Всього по території України було випущено понад 40 ракет різних типів. У столиці, за офіційними даними, загинули п’ять осіб, а дев’ять отримали поранення. Це черговий акт агресії, який викликає обурення не лише в Україні, але й у всьому світі.

На 12:00 відомо про 7 загиблих в Києві. У Кривому Розі, попередньо, 10 загиблих і понад 30 постраждалих внаслідок атаки РФ, повідомляє ОВА. Там є руйнування на підприємстві та пожежа. У Дніпрі пошкоджень зазнали багатоповерхівка, підприємство. Понівечене СТО. Є поранені. 

Після попередніх атак російських загарбників ДніпроГЕС перебуває в критичному стані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.