Критичний стан ДніпроГЕС після чергової атаки: що буде з виробництвом електроенергії і чи можливий рух транспорту

Після нічного російського обстрілу, що стався в ніч на суботу, Дніпровська ГЕС перебуває в критичному стані.

Про можливість виробництва електроенергії наразі не йдеться. Вивчається можливість відкриття безпечного руху транспорту через цей об’єкт, повідомляє “M.I.G.”.

Офіційні коментарі

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров, виступаючи в ефірі телемарафону, повідомив про серйозність ситуації. “Зараз ДніпроГЕС у критичному стані. Ми навіть не говоримо про виробництво електроенергії. З лівого берега на правий повністю перекрито рух, тому мешканці мають користуватися двома мостами, де організовано логістику в обидва напрямки. Поки що на вихідні дні будемо працювати за цим планом”, – заявив Федоров.

Плани на майбутнє

Федоров підкреслив, що міська влада буде консультуватися з фахівцями, щоб у разі відкриття руху через ДніпроГЕС забезпечити його безпеку. “Сподіваюсь, що в найближчі дні ми зможемо дати мешканцям чітку відповідь щодо логістики через ДніпроГЕС у Запоріжжі”, – додав голова ОВА.

Масштаби обстрілу

Федоров також зазначив, що п’ятниця стала рекордним днем за кількістю атак: ворог понад 500 разів обстріляв населені пункти Запорізької області, здебільшого прикордонні.

Історія атак

У ніч на суботу ворог здійснив атаки на енергетичні об’єкти в Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях. Вранці суботи у Запоріжжі було перекрито рух транспорту через Дніпровську ГЕС. Після детального обстеження пошкоджень вирішили не відкривати рух греблею на вихідні дні.

Попередні обстріли

22 березня російські ракети вдарили по ДніпроГЕС вісім разів, що спричинило витік нафтопродуктів у річку Дніпро. Цей інцидент став ще одним прикладом систематичних атак на критичну інфраструктуру України, що мають на меті дестабілізувати ситуацію в країні.

Постійні обстріли та пошкодження енергетичних об’єктів створюють значні проблеми для забезпечення стабільності регіону та безпеки його мешканців. Влада на місцях робить усе можливе для відновлення нормального життя, але наявні загрози вимагають постійної уваги та мобілізації ресурсів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.