Микола Тищенко під домашнім арештом: як проходив обшук вдома у нардепа і що знайшли

Нардепа Тищенка звинувачують у незаконному позбавленні свободи екс-військовослужбовця.

Генеральний прокурор України повідомив народному депутату від партії «Слуга народу» Миколі Тищенку про підозру у факті незаконного позбавлення свободи колишнього військовослужбовця у Дніпрі, пише mignews com.ua.

За інформацією прес-служби Державного бюро розслідувань (ДБР), 20 червня група осіб, діючи за вказівкою народного депутата Тищенка, утримувала постраждалого та здійснювала побиття. Слідство встановило, що цей інцидент стався за попередньою змовою групою осіб з використанням фізичної сили та спеціальних засобів.

На підставі отриманих доказів, в домі Тищенка було проведено обшуки. Офіс Генерального прокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу для нардепа у вигляді цілодобового домашнього арешту. Цей захід був обраний для забезпечення безпеки розслідування та запобігання можливому впливу на свідків.

Інцидент, що став причиною розслідування, стався у Дніпрі, де група невідомих напала на колишнього військовослужбовця спеціального підрозділу Kraken Дмитра «Сина» Павлова, коли той гуляв з дитиною. На відео, яке поширилось у мережі, видно, що до інциденту причетна охорона Тищенка. За словами свідків, між постраждалим і Тищенком виник конфлікт, який призвів до фізичного насилля.

Поліція Дніпропетровської області відкрила два кримінальні провадження за фактом конфлікту. Одночасно поліція Києва звільнила зі служби свого співробітника Богдана Писаренка, який брав участь у нападі. Ці заходи свідчать про серйозність ситуації та намір правоохоронців ретельно розслідувати інцидент.

21 червня голова Офісу президента Андрій Єрмак назвав поведінку Тищенка ганебною.

Ситуація залишається під пильним контролем громадськості та правоохоронних органів. Наступні кроки у розслідуванні будуть спрямовані на встановлення всіх обставин інциденту та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що МОН підвищило прохідний бал до аспірантури і відмінило денну форму навчання за контрактом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *