Зеленський відкриває додаткові навчальні центри. Як це вплине на мобілізацію?

Мобілізація в Україні йде за планом.

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на прес-конференції у Києві 15 липня, зазначив, що процес мобілізації в країні відбувається за планом, але виникають проблеми з базами для підготовки нових солдатів, пише MigNews з посиланням на джерело Kyivindependent.

Він зауважив, що існує нестача навчальних баз, проте активно ведуться розширення існуючих.

Володимир заявив:

Навчальних баз не вистачає, але вони вже розширюються.

Як це вплине на мобілізацію?

Розширення навчальних центрів напряму впливає на швидкість мобілізації. Таким чином чоловіки не тільки швидке потраплять в зону бойових дій, а й збільшиться кількість підготовлених військовослужбовців, що може значно підсилити потенціал мобілізації в Україні.

Зазначимо, що також Зеленський згадав на прес-конференції про двосторонню безпекову угоду з Польщею, в рамках якої українські військові отримали можливість проходити навчання в Українському легіоні у Польщі. Цей легіон був створений в рамках угоди, підписаної між Зеленським і прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском 8 липня, яка передбачає поглиблення взаємодії між країнами в політичній, економічній та військовій сферах.

Україна прийняла кроки щодо оновлення законодавчої бази з призову з метою збільшення мобілізації у поточному році. Президент підписав новий закон про мобілізацію 16 квітня.

Згідно з новим законом, всі чоловіки військового віку, за винятком певних категорій, мають оновити свої військові документи протягом 60 днів, починаючи з 18 травня, у центрах надання адміністративних послуг, територіальних центрах комплектування або через онлайн-додаток Резерв+.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.