Із ладу вийшов блок Південноукраїнської АЕС. Чи варто готуватися до ще більших відключень світла?

На Південноукраїнській атомній електростанції сталася аварія.

На Південноукраїнській атомній електростанції, один з енергоблоків потужністю 600 МВт знизив виробництво електроенергії, що спричинило значні наслідки для енергосистеми країни. У зв’язку з цим, національний оператор енергосистеми «Укренерго» був змушений 4 вересня запровадити дві додаткові черги відключень світла. Це рішення було ухвалене для стабілізації ситуації та збереження балансу в енергосистемі. Про інцидент повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, який отримав підтвердження про зниження потужності від двох незалежних джерел, що свідчить про серйозність ситуації, пише MigNews.

Експерт написав:

Скоріш за все, наступного тижня (енергоблок) піде в ремонт. Отже, переможні реляції «Енергоатому» щодо достроково завершених ремонтів мають не тільки радувати, але й лякати. Маю відкликати прогнози, які публічно робив останні пару днів про нормалізацію постачання електроенергії. Так, високовольтні мережі відновлюються і за пару днів будуть у порядку (наскільки це можливо). Але «сюрпризи від «Енергоатому» передбачати поки не вдається.

Також Харченко додав, що тепер додається питання якості ремонтів, і якщо блоки «вилітатимуть» узимку, нам усім буде непереливки.

Раніше стало відомо, чому обіцяний зв’язок при тривалих відключеннях світла так і не з’явився.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.