Генштаб розповів про нові досягнення ЗСУ на полі бою

Представники ЗСУ розповіли, як змогли захистити Батькивщину від окупантів

У ніч на 9 жовтня 2024 року російські війська здійснили чергову масовану атаку на територію України, запустивши три балістичні ракети та 22 ударні безпілотні літальні апарати.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на офіційний телеграм-канал Повітряних сил ЗСУ.

За оперативними даними Повітряних Сил ЗСУ, в результаті високоефективних дій української протиповітряної оборони було збито 21 ворожий безпілотник, а один дрон змінив курс і повернувся на територію Російської Федерації.

“Ворог атакував Полтавську область, використовуючи три балістичні ракети типу Іскандер-М/KN-23, випущені з території Курської області Росії. Одночасно з цим, ударні безпілотники були запущені з Приморсько-Ахтарська та мису Чауда”, – повідомляють представники Повітряних Сил України.

Атака охоплювала кілька регіонів, і для її відбиття було залучено широкий арсенал засобів протиповітряної оборони. Українська протиповітряна оборона продовжує демонструвати свою ефективність у боротьбі з новими загрозами.

До відбиття атак були залучені сили авіації, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи. Такі скоординовані дії дозволили зупинити більшість атакувальних БПЛА та знизити ризики для цивільного населення.

“21 ворожий безпілотник було знищено в повітрі над Одеською, Вінницькою та Київською областями. Ще один ударний дрон повернувся у бік Росії, ймовірно, через збої або втрату керування”, – підкреслили у Повітряних Силах ЗСУ.

Раніше ж у Одесі спробували привселюдно повісити прапор Росії, на що відреагували люди дуже швидко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.