Чому ВСУ обрали Суджу для контрнаступу? Пояснює OSINT-дослідник

OSINT-дослідник Intelschizo про те, чому ЗСУ вибрали саме Суджу для свого наступу на території РФ.

Останніми тижнями ситуація в Курській області, яка межує з Україною, загострилася, пише MigNews. Російські пабліки активно поширюють інформацію про бої в прикордонних районах та нібито наступальні дії українських військ. У цьому контексті OSINT-дослідник Intelschizo пояснив, чому Збройні сили України (ВСУ) вирішили зосередити свій наступ саме на Суджі, що на території Російської Федерації.

По-перше, Суджа знаходиться в низині, тоді як українські війська наступають з висоти. Це дає українцям важливу перевагу — огневий контроль над ключовими логістичними шляхами, що ускладнює оборону противника.

По-друге, від Суджі на південний схід йде важлива залізнична лінія, яка забезпечує постачання російського угрупування “Північ”. Встановлення українського контролю над цією залізницею значно ослабить постачання російських сил, включаючи їх операції у Харківській області. Фактично, вся російська логістика в Курській області буде змушена проходити через і без того перевантажений постачанням Бєлгород.

По-третє, російське угрупування “Північ” було розділене на чотири групи: дві наступали на Харківську область, одна була сконцентрована в районі Грайворона, ще одна – в районі Суджі. Таким чином, ВСУ наступають у фланг цієї групи, відрізаючи постачання іншим групам.

По-четверте, через Суджу проходить газопровід, по якому Росія раніше постачала газ до Угорщини. Хоча з початком повномасштабної війни постачання газу по цьому газопроводу припинилося, контроль над Суджею дає Україні ще один символічний важіль тиску на угорське керівництво.

Ці фактори роблять Суджу стратегічно важливим об’єктом для ВСУ, що пояснює вибір саме цього напрямку для контрнаступу.

Раніше ми писали, що Україна планувала атаку на “День ВМФ”, але Росія попросила США переконати українців не робити цього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.