В Японії випустили прозорий пуховик, який зігріє навіть у найсильніші морози

Революційна прозора куртка використовує інфрачервоне випромінювання, щоб зігріти вас.

Пуховики – чудові утеплювачі. Вони вловлюють тепло і зберігають тепло, навіть в екстремальних погодних умовах. Але пух негативно впливає на дику природу та виробляється не найбільш екологічно чистим способом. Фактично, більша частина текстильної промисловості має високий вплив на навколишнє середовище.

Японська компанія Sumitomo Metal Mining прокладає шлях у майбутнє завдяки інноваційному матеріалу Solament, який виробляє тепло шляхом перетворення інфрачервоного світла. Пуховик без пуху, створений дизайнером Косуке Цумурою, став першим проектом, що підкреслює напівпрозорість та функціональність цього унікального матеріалу, пише MigNews з посиланням на джерело Yankodesign.com.

Під назвою Solament, що поєднує в собі слова «сонячний» і «елемент», цей інноваційний матеріал містить наночастинки, які поглинають ближнє інфрачервоне випромінювання. Він захоплює сонячні промені та перетворює їх на тепло. Дизайнер Косуке Цумура використав унікальні властивості Solament для створення силуету пуховика, який поглинає інфрачервоне світло, а потім генерує тепло, забезпечуючи комфорт і затишок користувача.

Інноваційний прозорий пуховик. Джерело: Www.yankodesign.com.

Down-Less Down Jacket, як його ще називають, нагадує пухову куртку, виготовлену з напівпрозорого інноваційного матеріалу. За словами дизайнера, ця куртка забезпечує тепло, яке може зрівнятися, а можливо, навіть перевершити тепло традиційного пуховика, при цьому не використовуючи пір’я. Вона не завдає шкоди тваринам і не залишає слідів у виробництві. Цей прозорий пуховик має потенціал стати майбутнім чистого і свідомого одягу.

Переможець нагороди Red Dot Award: Концепція дизайну 2024 року, пуховик без пуху вражає своїм потенціалом. Завдяки прозорому матеріалу, він відкриває широкі можливості для різних застосувань у багатьох галузях. Хоча цей унікальний одяг поки що виглядає як щось з показу мод, його переваги можуть суттєво вплинути на індустрію моди і змінити підходи до дизайну одягу.

Зазначимо, що Японія завжди на крок попереду, але народжуваність там досягла нового рекордного мінімуму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.