Павлу Дурову висунуто 12 серйозних обвинувачень. Скільки років в’язниці йому загрожує?

Звинувачення проти Дурова включають причетність до розповсюдження дитячої порнографії, злочини з наркотиками, організоване шахрайство та відмивання грошей.

Головному виконавчому директору Telegram Messenger Inc. Павлу Дурову висунуто 12 кримінальних звинувачень, повідомляє MigNews з посиланням на джерело Benzinga.com.

Однак ЗМІ поки не розголошують подробиць щодо конкретних злочинів, які йому інкримінують. У прокуратурі заявили, що кримінальну справу проти Дурова порушили 8 липня 2024 року. 39-річний чоловік пробуде під вартою до 28 серпня після арешту на вихідних у Парижі. Зокрема, влада Франції видала ордер на арешт Дурова через його причетність до підозрюваного сприяння Telegram незаконній діяльності через відсутність модерації.

Президент Франції Еммануель Макрон 
підкреслив, що арешт генерального директора Telegram був не політичним рішенням, а «частиною поточного судового розслідування».

Юристи стверджують, що йому точно загрожує в’язниця, оскільки на своїй платформі він «допустив вчинення незліченних правопорушень і злочинів, щодо яких він не робив нічого, щоб модерувати або співпрацювати». Павлу загрожує мінімум 20 років в неволі, і звільнення під заставу практично виключено. Чоловіка не врятує той факт, що він є батьком більше 100 дітей в 12 країнах світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.