Українців у Німеччині можуть позбавити щомісячних виплат Bürgergeld

Депутат Бундестагу Біджан Джир-Сарай, генеральний секретар ліберальної партії СвДП, яка входить до правлячої коаліції, в інтерв’ю BILD висловився за скасування Bürgergeld для українців.

З 1 січня розмір цивільної допомоги (Bürgergeld) для одного безробітного в Німеччині становить 563 євро на місяць, пише “M.I.G.“. Багато громадян ФРН висловлюють невдоволення цим фактом, оскільки часто вигідніше отримувати допомогу, звільнену від податків, і працювати нелегально, ніж мати постійну роботу та сплачувати податки.

З червня 2022 року Bürgergeld отримують і українські біженці. Зараз у Німеччині їх приблизно 1,25 мільйона. Приїжджі з інших країн можуть розраховувати лише на 460 євро допомоги для біженців.

Депутат Бундестагу Біджан Джир-Сарай, генеральний секретар ліберальної партії СвДП, яка входить до правлячої коаліції, в інтерв’ю BILD висловився за скасування Bürgergeld для українців. Він заявив, що новоприбулі біженці з України в майбутньому повинні отримувати не Bürgergeld, а виплати згідно з Законом про пільги для осіб, які шукають притулку.

«У нас повсюди не вистачає робочих рук, наприклад, у сферах громадського харчування, будівництва, догляду за людьми. Ми більше не повинні використовувати гроші платників податків для фінансування безробіття, а маємо надавати людям роботу», – зазначив Джир-Сарай.

Раніше до такої ж думки приєднався голова МВС федеральної землі Бранденбург Міхаель Штюбген, член консервативної партії ХДС. Він назвав Bürgergeld для українців «фундаментальною помилкою» і «гальмом для виходу на роботу». Його підтримав колега з Баварії Йоахім Херрманн, який заявив BILD, що зараз українці отримують «абсолютно неправильні стимули».

Нагадаємо, що у Німеччині планують призивати жінок до армії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *