Найстаршому волонтеру на Євро-2024 в серпні виповниться 90 років

На чемпіонаті Європи з футболу, що пройде в Німеччині, працює близько 16 000 волонтерів.

Вони допомагають гравцям та вболівальникам орієнтуватися в містах та на стадіонах. Найстаршим серед них є Райнер Шпєнкух із Лейпцига, якому в серпні виповниться 90 років, пише “M.I.G.” з посиланням на BILD.

Життєрадісний пенсіонер поділився, що він допомагає гостям міста знайти дорогу до місця проведення матчів. У минулому Шпєнкух працював на пошті, а з 2006 року став волонтером під час Чемпіонату світу з футболу, який тоді проходив у Німеччині. Цього року Лейпциг прийме чотири матчі Євро-2024. Влади Саксонії визнали заслуги ветерана, подарувавши йому іменний квиток на гру між Нідерландами та Францією, яка відбудеться 21 червня.

Шпєнкух розповів, що секрет його довголіття полягає в ранковій зарядці, плаванні, їзді на велосипеді та грі в настільний теніс. Цей енергійний чоловік навіть має плани на серпень — він поїде до Рима на Чемпіонат Європи з легкої атлетики серед пенсіонерів.

Список його порад щодо довголіття включає:

  • Ранкова зарядка
  • Плавання
  • Їзда на велосипеді
  • Настільний теніс

Такі активності допомагають Райнеру залишатися в гарній фізичній формі та підтримувати бадьорий дух. Його приклад є натхненням для багатьох людей, показуючи, що вік — це лише цифра, а справжня молодість знаходиться в серці та способі життя.

Нагадаємо, що німецький депутат пропонує відмінити щомісячні виплати Burgergeld для українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *