Щольц оголосив про передачу ще одного Patriot і декількох IRIS-T

Німеччина передає Україні третю систему Patriot.

Олаф Шольц, канцлер Німеччини, оголосив про намір своєї країни надати Україні додаткові оборонні системи, включно з третьою системою Patriot, установками IRIS-T, а також ракетами та боєприпасами, пише M.I.G.. За його словами, що прозвучали під час конференції у Берліні, присвяченій відновленню України, початок поставок запланований на найближчі тижні і місяці.

Шольц звернувся до учасників з проханням активно підтримувати ініціативу Німеччини, спрямовану на посилення українських систем ППО, використовуючи всі можливі ресурси. “Найкраща відбудова — та, що не потрібна”, — підкреслив він, маючи на увазі важливість ефективної оборони.

Відновлення України, за словами канцлера, зажадає вкладень на суму не менше $500 млрд. Шольц також наголосив, що безпекові гарантії, підписані з Україною Німеччиною та іншими країнами, є важливими для забезпечення стабільності і залучення приватного капіталу.

На майбутньому саміті Групи семи в Італії, Шольц планує акцентувати увагу на потребі надання Україні тривалих та всебічних гарантій. Він також підкреслив, що безпека і відновлення України, яка має перспективу стати членом Євросоюзу, є пріоритетом для Європи.

Конференція, що триватиме два дні, проходить під гаслом “Єдині в обороні. Єдині в відновленні. Сильніші разом” і відбувається за участю президента України Володимира Зеленського, обговорюючи не лише відновлення, а й безпекові і гуманітарні аспекти.

Також сьогодні стало відомо, що Азову дозволили використовувати американську зброю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *