Росія допомагає Ірану підготуватися до атаки на Ізраїль – New York Times

Володимир Путін, схоже, готує режим аятолл до війни проти Ізраїлю.

Напередодні колишній міністр оборони Росії Сергій Шойгу здійснив офіційний візит до Тегерану і зустрівся там з керівниками армії, повідомляє MigNews. Раніше стало відомо, що в Ірані приземлився російський військовий літак.

Газета New York Times з посиланням на свої джерела в Ірані повідомляє, що Тегеран попросив у Кремля передове обладнання для систем ППО та сучасні радіолокаційні системи. За даними журналістів, Москва не тільки погодилася на ці умови, але й вже почала поставки до Ірану.

Водночас Іран загрожує помститися Ізраїлю за вбивство в Тегерані одного з лідерів ХАМАС Ісмаїла Ханії, який приїхав туди на інавгурацію нового президента країни. Режим аятолл передав, що готується до нападу, проте коли саме він відбудеться — невідомо.

Після іранської атаки на Ізраїль у квітні (в ній були задіяні близько 300 безпілотників і ракет) ізраїльська армія завдала точкового удару, знищивши стару російську систему ППО поблизу важливого військового об’єкта в глибині Ірану. Військові аналітики вважають це навмисною демонстрацією того, що Ізраїль може вразити практично будь-яку ціль у країні.

Раніше режим аятолл, незважаючи на протести з боку Ізраїлю, отримував від Москви системи ППО, включаючи «Тор-М1» і С-300 з великим радіусом дії.

Тим часом в Ізраїлі йде підготовка до іранської атаки — військові також продумують план швидкої військової відповіді.

«Ми повинні підготуватися до всіх можливостей, включаючи швидкий перехід у контрнаступ», — заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант.

Нагадаємо, що Ізраїль вдарить першим по Ірану, якщо Тегеран готуватиме напад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.