Путін звинуватив Україну в “провокації” після боїв у Курській області

Кремль стверджує, що ЗСУ намагалися прорвати кордон у Курській області.

Очільник Кремля Володимир Путін через добу після “прориву” українських військових у Курській області РФ провів нараду з урядом Росії та звинуватив Україну в черговій “провокації”. Про це повідомляє MigNews з посиланням на офіційний сайт Президента Росії.

“Київський режим” зробив масштабну “провокацію”, здійснюючи невибіркову стрілянину з різних видів зброї, включаючи ракетну. Він також наголосив на необхідності надання допомоги жителям Курської області. “За підсумками моєї розмови з виконувачем обов’язків губернатора Курської області, дано доручення низці цивільних відомств щодо надання необхідної допомоги жителям області. Уряд теж прошу зайнятися цим невідкладно,” — заявив Путін.

Начальник Генштабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов під час зустрічі з Путіним повідомив, що 6 серпня о 05:30 до 1000 українських військових здійснили спробу наступу на територію Суджинського району Курської області.

“Операція буде завершена розгромом противника і виходом на державний кордон,” — заявив Герасимов.

Виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смірнов у своєму Telegram-каналі повідомив, що вночі інформував Путіна про оперативну обстановку. Він також зазначив, що ситуація перебуває під контролем очільника Кремля: “Очільник Кремля, мовляв, тримає ситуацію на особистому контролі”. Смірнов додав, що організовано вивезення жителів з прикордонних територій, які потрапили під обстріл, та створено пункти тимчасового розміщення для евакуйованих.

Речниця МЗС Росії Марія Захарова прокоментувала події, звинувативши Україну в спробі посіяти паніку серед населення Курської області.

“Закликаємо міжнародну спільноту не залишатися осторонь і рішуче засудити злочинні дії київського режиму,” — сказала Захарова.

Міністерство оборони РФ підтвердило, що бої на території Курської області продовжуються, зазначивши, що резерви російських військ вже висунулися на підмогу. За інформацією Міноборони, вранці 6 серпня близько 300 українських військових, підтримуваних 11 танками та понад 20 бойовими броньованими машинами, атакували позиції російських прикордонників у районах населених пунктів Миколаєво-Дар’їно та Олешня.

У пресслужбі 22-ї механізованої бригади ЗСУ, якій Міноборони РФ приписує участь у цій операції, на запит Суспільного коментар не надали, зазначивши, що наразі ситуацію не коментують.

Раніше джерело NV у ГУР МО повідомило, що до “прориву” в Курській області не залучені бійці Російського добровольчого корпусу (РДК).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.