Північна Корея відправляє війська в Україну. Чи готується напад?

Лідер Північної Кореї вважає президента Росії Путіна «своїм найближчим товаришем».

Північна Корея, ймовірно, відправить членів своїх регулярних збройних сил в Україну на підтримку Росії, заявив у вівторок міністр оборони Південної Кореї, пише MigNews з посиланням на джерело Rfa.org. Це буде сигналом про значне поглиблення співпраці між союзниками.

Північна Корея та Росія помітно зблизилися протягом останнього року на тлі широко поширеної підозри, що Північна Корея постачала зброю Росії для війни в Україні в обмін на військову та економічну допомогу. 

Цього року дві країни підписали стратегічний договір, який включає елементи взаємної оборони, але обидві заперечують, що Північна Корея надсилає Росії зброю.

Міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хен заявив законодавцям під час засідання парламенту:

Оскільки Росія і Північна Корея підписали взаємний договір, схожий на військовий альянс, можливість такого розгортання є високоймовірною.

Він не став уточнювати, але сказав, що повідомлення ЗМІ про те, що північнокорейські військові офіцери були нещодавно вбиті на окупованій Росією території поблизу міста Донецьк на сході України, відповідають дійсності.

Минулого тижня українські ЗМІ повідомили, що шість північнокорейських офіцерів були серед близько 20 військовослужбовців, загиблих під час українського ракетного удару. В результаті ракетного удару також поранено трьох північнокорейських військовослужбовців. Північнокорейські офіцери перебували на фронті в рамках програми «обміну досвідом».

Міністр додав:

Російсько-українська війна та погіршення ситуації на Близькому Сході стрімко змінюють глобальний ландшафт безпеки. Відносини Росії з Північною Кореєю стають такими ж тісними, як і їхній військовий союз».

Чи готується напад?

Ймовірно, Північна Корея вже давно бере участь в нападі на Україну, але судячи з того, що озвучив Кім, військових з КНДР на українській території стане більше.

Зазначимо, що нещодавно Південна Корея представила потужну ракету, здатну знищити підземні бункери Північної Кореї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.