Site icon Медіа Інформаційний Гід

Південна Корея представила потужну ракету, здатну знищити підземні бункери Північної Кореї

Південна Корея представила потужну ракету, здатну знищити підземні бункери Північної Кореї

Південна Корея представила потужну ракету, здатну знищити підземні бункери Північної Кореї. Джерело: Ewronews.

Південна Корея показала свою найпотужнішу балістичну ракету та іншу зброю, націлену на Північну Корею під час масштабної церемонії Дня збройних сил, оскільки президент Південної Кореї попередив, що режим Північної Кореї впаде, якщо вона спробує використати ядерну зброю, пише MigNews з посиланням на джерело Ewronews.

Демонстрація зброї та попередження Південної Кореї проти Північної Кореї у вівторок відбулися після того, як її північний конкурент нещодавно підняв регіональну ворожнечу, оприлюднивши свій завод зі збагачення урану та випробувані ракети напередодні президентських виборів у США в листопаді.

Як виглядає нова ракета. Джерело: YouTube.

Президент Юн Сук Йоль тисячам військових, які зібралися у військовому аеропорту поблизу Сеула, сказав:

Якщо Північна Корея спробує застосувати ядерну зброю, вона зіткнеться з рішучою та переважною відповіддю наших військових та альянсу (Південної Кореї) та США. Того дня буде кінець північнокорейського режиму. Північнокорейський режим повинен відмовитися від ілюзії, що ядерна зброя захистить його.

Під час церемонії південнокорейські військові продемонстрували близько 340 одиниць військової техніки та систем озброєння. Серед них була найпотужніша балістична ракета Hyunmoo-5, яка, за словами спостерігачів, здатна нести близько восьми тонн (7257 кг) звичайної боєголовки, здатної проникати глибоко в землю та знищувати підземні бункери в Північній Кореї. Південна Корея вперше розкрила цю ракету.

США здійснили політ на дальньому бомбардувальнику B-1B під час церемонії, явно демонструючи свою прихильність до безпеки перед своїм азіатським союзником. Південна Корея також літала на деяких своїх найсучасніших винищувачах.

Сьогодні Південна Корея проведе парад своїх військ і зброї вулицями столиці Сеула в рамках зусиль зі зміцнення морального духу військових і демонстрації своїх можливостей стримування потенційної агресії Північної Кореї.

Також Південна Корея запустила своє стратегічне командування, яке, за словами офіційних осіб, об’єднує звичайні можливості Південної Кореї з ядерною зброєю США. Південна Корея не має ядерної зброї.

З моменту вступу на посаду в 2022 році консерватор Юн поставив міцніший військовий альянс зі США та покращену тристоронню співпрацю Сеула, Вашингтона та Токіо у сфері безпеки в центрі своєї політики безпеки, щоб впоратися з прогресуючою ядерною програмою Північної Кореї.

В останні роки Північна Корея здійснила провокаційні ракетні випробування та погрожувала превентивним застосуванням ядерної зброї в потенційних конфліктах з Південною Кореєю та Сполученими Штатами.

Минулого місяця занепокоєння щодо бомбової програми Північної Кореї ще більше зросло після публікації фотографій секретного об’єкта зі збагачення урану для ядерної зброї. Це було перше відкриття заводу зі збагачення урану в Північній Кореї після того, як у 2010 році Північна Корея показала його на головному ядерному комплексі країни в Йонбені американським вченим.

Офіційні особи Південної Кореї кажуть, що Північна Корея, ймовірно, спробує ще більше посилити напруженість за допомогою провокаційних випробувань зброї напередодні виборів у США, щоб збільшити свій вплив у майбутній дипломатії з новим урядом США.

Експерти кажуть, що Північна Корея, ймовірно, вважає, що розширення ядерного арсеналу допоможе їй отримати більші поступки США, як-от широке послаблення санкцій.

Раніше віце-міністр оборони Північної Кореї Кім Кан Ір розкритикував США за тимчасове розміщення потужних військових засобів у Південній Кореї та пообіцяв рішучу відповідь. Він згадав нещодавній візит американського атомного підводного човна та проліт B-1B.

Кім Чен Ин погрожував посилити «потужний засіб стримування війни» Північної Кореї, маючи на увазі її ядерний потенціал, і вжити невизначених кроків, щоб посилити занепокоєння щодо безпеки материкової частини США.

Спостерігачі кажуть, що його коментарі означають, що Північна Корея може розглянути можливість випробування міжконтинентальної балістичної ракети, здатної досягти материкової частини США, що в свою чергу може мати вплив на ядерний арсенал Америки.

Вийти з мобільної версії сайту