Названо дату, коли Європарламент обере новий склад Єврокомісії

Президентка Європарламенту Роберта Мецола повідомила, коли Єврокомісія оновиться

У листопаді 2024 року Європейський парламент розпочне процес слухань щодо кандидатур на посади комісарів нової Європейської комісії.

Про це розповідає MigNews із посиланням на PolitExpert.net

Про це заявила президентка Європарламенту Роберта Мецола, уточнивши, що слухання відбудуться у період з 4 по 12 листопада. Цей ключовий етап формування нової виконавчої влади Європейського Союзу визначить майбутнє керівництво ЄК, яке відіграватиме вирішальну роль у розробці та реалізації політик на наступні п’ять років.

За словами Роберти Мецоли, євродепутати, які отримали мандат від громадян ЄС на останніх виборах до Європарламенту, матимуть повноваження ставити запитання та оцінювати кандидатів на посади комісарів.

“Євродепутати ретельно вивчатимуть кандидатури, перевірятимуть їх компетентність і готовність до виконання обов’язків, після чого голосуватимуть за кожну кандидатуру”, — підкреслила президентка Європарламенту.

Ключовим моментом стане не лише відповідність кандидатів професійним критеріям, а й їхня здатність впроваджувати амбітні політичні та економічні цілі, які очікуються від Європейської комісії в умовах посилення міжнародних викликів, зокрема у сферах безпеки, енергетики та інновацій.

Зважаючи на встановлені терміни проведення слухань, аналітики прогнозують, що нова Європейська комісія зможе розпочати свою роботу не раніше грудня 2024 року. Однак, існує ймовірність, що у разі відхилення певних кандидатур з боку Європарламенту, запуск може бути відкладено до січня 2025 року. Цей сценарій стане можливим, якщо буде потрібно більше часу для висування альтернативних кандидатів та проведення додаткових слухань.

Також Ізраїль дав нову обіцянку Ірану після обстрілу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.