НАТО прогнозує тривалу війну: Росія готова жити в умовах воєнної економіки ще кілька років

НАТО планує забезпечувати допомогу Україні у довгостроковій перспективі.

Росія зможе витримати воєнну економіку ще мінімум 3-4 роки, тому союзники України зосереджені на довгостроковій підтримці Києва. Про це заявив у ході саміту НАТО у Вашингтоні високопосадовець альянсу, пише сайт “M.I.G.“. Як повідомляють кореспонденти Голосу Америки, представник НАТО констатував, що конфлікт між Росією та Україною не завершиться найближчим часом і потребуватиме років цілеспрямованих зусиль.

“Зрештою, ми всі маємо бути готові продовжувати підтримувати Україну навіть після 2025 року. Ми всі дуже добре розуміємо, і, як ми вже говорили протягом тривалого часу, це не конфлікт, який вірогідно незабаром закінчиться. Він потребуватиме років цілеспрямованих зусиль”.

Зазначив високопосадовець НАТО



Оцінюючи здатність Росії сприймати рішення влади про перехід економіки на воєнні рейки, посадовець НАТО зауважив, що довгострокові наслідки будуть відчутними та значними для російської економіки. Проте наразі російське суспільство готове до запропонованого йому способу життя.
Експерти вважають, що стійкість російського суспільства до економічних випробувань має вирішальне значення для тривалості конфлікту.

“Невідомо, чого чекати від Росії, і як довго вона буде готова жити в умовах воєнної економіки”.

Наголосив Вільям Кортні, старший науковий співробітник в американському аналітичному центрі RAND Corporation

Кортні також зазначив, що ситуація в Росії може змінитися подібно до того, як це сталося в Радянському Союзі під час війни в Афганістані у 1980-х роках. Тоді на півдорозі війни в Москві відбулася лібералізація, змінився режим, і з приходом до влади Михайла Горбачова було вирішено зменшити військове навантаження на економіку та все суспільство. Це може свідчити про можливість політичних змін у Росії, що впливатимуть на тривалість конфлікту.

Стратегічна підтримка України з боку НАТО

Глави держав і урядів НАТО зустрінуться у Вашингтоні наступного тижня для обговорення ключових питань, включаючи довгострокову підтримку України, зміцнення колективної оборони та поглиблення глобального партнерства. На саміті планується затвердити значний пакет допомоги для України, який включатиме військову підтримку, фінансові зобов’язання, двосторонні угоди з безпеки та розвиток оборонної промисловості. Цей захід також буде присвячений питанням стримування та оборони, а також співпраці з партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні для протидії авторитарним загрозам.

Завдяки цілеспрямованим зусиллям союзників, Україна може розраховувати на стабільну підтримку в умовах тривалого конфлікту, що дозволить їй зберегти свою незалежність та територіальну цілісність.

В одній з наших попередніх статей йшлося про Пугачова могла б стати новою Марлен Дітріх, а обрала ізраїльське морько – Бабченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.