На території Білорусі вперше було застосовано авіацію для збиття шахеда РФ

У Республіці Білорусь вперше зафіксовано застосування військової авіації для збиття російського безпілотного літального апарата  типу “Шахед”.

Про це розповідає MigNews із посиланням на телеграм-канал «Беларускі Гаюн».

В самому початку сказано, що у небі було чути потужні вибухи та очевидці бачили яскраві спалахи. Згідно з отриманою інформацією, після входу дрону типу “Шахед” у повітряний простір Білорусі, винищувач Військово-повітряних сил Республіки Білорусь майже 20 хвилин намагався переслідувати порушника.

Приблизно о 03:55 у Єльському районі Гомельської області місцеві жителі почули щонайменше два вибухи та побачили яскравий спалах у нічному небі.

Цей інцидент, імовірно, є першим підтвердженим випадком, коли винищувач ВПС Білорусі здійснив спробу знищення реальної військової цілі в повітряному просторі країни — російського дрону-камікадзе моделі “Шахед”.

Випадок застосування авіації проти російського “Шахеда” вказує на новий підхід до захисту національних інтересів Білорусі. До цього моменту Мінськ позиціонував себе як союзник Москви, що дозволяло розглядати територію Білорусі як потенційну платформу для російських операцій. Проте використання авіації для перехоплення і знищення російського БПЛА вказує на можливість певних змін у білоруській стратегії безпеки.

На цьому фоні міжнародні експерти розповіли, чому армія Білорусі не вторгатиметься на територію України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.