Site icon Медіа Інформаційний Гід

КНДР підірвала частину доріг, які з’єднуються з Південною Кореєю

КНДР підірвала частину доріг, які з’єднуються з Південною Кореєю

Стало відомо, що Північна Корея зробила черговий крок до поглиблення ізоляції, підірвавши частини інфраструктури на північ від військової демаркаційної лінії, що колись символізували співпрацю із Південною Кореєю.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на Yonhap News.

За повідомленням Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, близько полудня (за місцевим часом) були знищені ділянки автомобільних та залізничних доріг у районах Кеньї та Тонхе.

Колишні транспортні артерії, збудовані для налагодження економічного та гуманітарного співробітництва між двома Кореями, довгий час вважалися прикладом потенційного примирення.

Проте тепер, як зазначили військові, їх знищення сигналізує про загострення напруження та небажання Пхеньяна продовжувати діалог із Сеулом. Не виключається, що цей крок став логічним продовженням раніше озвучених обіцянок Північної Кореї припинити транспортні та залізничні зв’язки з Півднем.

Об’єднаний комітет начальників штабів повідомив про активізацію заходів спостереження та підвищення боєготовності з метою реагування на можливі подальші провокації. Знищення інфраструктури розглядається як частина стратегії демонстрації сили, що може свідчити про наміри Північної Кореї й надалі уникати дипломатичних домовленостей та загострювати напруження в регіоні.

Причому екс-лідер США і нині кандидат на пост президента Америки Дональд Трамп вже зробив гучну заяву про початок Третьої світової війни.

Вийти з мобільної версії сайту