Флот РФ імітував нанесення ядерного удару по Європі

Російський флот проводив тренування, імітуючи ядерні удари по містам країн Європи

Розсекречені документи, які потрапили в руки журналістів Financial Times, відкрили важливі дані: російський флот проводив навчання, націлені на нанесення ядерних ударів по європейських містах задовго до повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляє MigNews з посиланням на Financial Times.

Відзначається, що документи містять карти, де відзначені 32 потенційні цілі на території Європи. Ці цілі є лише невеликою частиною «сотень, якщо не тисяч» об’єктів, на які могли бути спрямовані удари.

Кожна крапка на карті означає можливу катастрофу — зруйновані міста, знищена інфраструктура, мільйони людських життів під загрозою.

Ще більш шокуючим є виявлення сценаріїв війни з країнами, які сьогодні є союзниками Росії — Китаєм, Іраном, Північною Кореєю та Азербайджаном. Ці плани свідчать про те, що Кремль готовий до будь-яких заходів для досягнення своїх цілей, навіть якщо це передбачає зраду нинішніх партнерів. Це відкриття змушує переосмислити глобальні альянси і ступінь довіри між державами.

Серед найнебезпечніших напрямків підготовки російського флоту були симуляції повномасштабного конфлікту з НАТО. Масштабні тренування передбачали ядерні удари по країнах-членах Альянсу, що ставить під сумнів стабільність міжнародної безпеки.

Втім, Єрмак нещодавно зазначав, що Росії все ж таки хочуть передати план закінчення війни на Другому саміті миру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.