Байден викрив масштабну криптомережу. Як Росія обходила санкції?

США викрили глобальну криптовалютну мережу, яка займалася відмиванням коштів на користь Росії.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден нещодавно оголосив про розкриття ще однієї міжнародної мережі, яка діяла з метою допомоги Росії в обході санкцій і відмиванні коштів, пише MigNews. Цю інформацію було оприлюднено в заяві, розміщеній на офіційному сайті Білого дому, що свідчить про тривалі зусилля адміністрації США в боротьбі з фінансовими схемами, що підтримують агресію Москви.

У своїй заяві Байден підкреслив, що для протидії обхідним схемам, які намагаються знизити ефективність санкцій, накладених на Росію, Міністерство юстиції, Міністерство фінансів і Секретна служба США вжили рішучих заходів. Зокрема, вони оголосили про зупинку роботи глобальної криптомережі, що діяла в тісній координації з міжнародними партнерами, включаючи країни Європи та Азії.

Байден зазначив, що Сполучені Штати не мають наміру зменшувати тиск на російський режим і продовжать активні дії для збільшення витрат Росії на її військові операції в Україні.

Президент заявив:

Ми зробимо все можливе, щоб позбавити російську оборонно-промислову базу необхідних ресурсів, які підтримують її військові дії.

Ці кроки, на його думку, є критично важливими для підтримки України в умовах триваючої агресії з боку Росії та для забезпечення стабільності в регіоні.

До речі, скоро США можуть надати Україні 8 мільярдів доларів на потреби ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.