Site icon Медіа Інформаційний Гід

Байден викрив масштабну криптомережу. Як Росія обходила санкції?

Байден розкрив масштабну криптомережу: як Росія обходила санкції?

Байден розкрив масштабну криптомережу: як Росія обходила санкції?

Президент Сполучених Штатів Джо Байден нещодавно оголосив про розкриття ще однієї міжнародної мережі, яка діяла з метою допомоги Росії в обході санкцій і відмиванні коштів, пише MigNews. Цю інформацію було оприлюднено в заяві, розміщеній на офіційному сайті Білого дому, що свідчить про тривалі зусилля адміністрації США в боротьбі з фінансовими схемами, що підтримують агресію Москви.

У своїй заяві Байден підкреслив, що для протидії обхідним схемам, які намагаються знизити ефективність санкцій, накладених на Росію, Міністерство юстиції, Міністерство фінансів і Секретна служба США вжили рішучих заходів. Зокрема, вони оголосили про зупинку роботи глобальної криптомережі, що діяла в тісній координації з міжнародними партнерами, включаючи країни Європи та Азії.

Байден зазначив, що Сполучені Штати не мають наміру зменшувати тиск на російський режим і продовжать активні дії для збільшення витрат Росії на її військові операції в Україні.

Президент заявив:

Ми зробимо все можливе, щоб позбавити російську оборонно-промислову базу необхідних ресурсів, які підтримують її військові дії.

Ці кроки, на його думку, є критично важливими для підтримки України в умовах триваючої агресії з боку Росії та для забезпечення стабільності в регіоні.

До речі, скоро США можуть надати Україні 8 мільярдів доларів на потреби ЗСУ.

Вийти з мобільної версії сайту