Медіа Інформаційний Гід

Які пози з йоги краще робити для схуднення – 5 ефективних варіантів

Є достовірні дослідження, що йога може допомогти вам впоратися зі стресом, поліпшити настрій, приборкати емоційне харчування і створити спільноту підтримки. Все це може допомогти у втраті та підтримці ваги, Джерело: pexels.com

Якщо ви хочете схуднути, підвищення рівня фізичної активності може допомогти вам побачити результати. За умови, що ви робите це безпечно, немає неправильного способу рухати своїм тілом. Йога – це особливо малотравматичне тренування, яке чудово підходить для схуднення людям з будь-яким рівнем фізичної підготовки. Але які пози краще робити для схуднення?

MigNews перерахує вам найкращі та найефективніші вправи. Виконання цих поз або асан не тільки сприяє спалюванню калорій, а й відмінно зміцнює різні ділянки тіла і розтягує м’язи.

Які пози з йоги краще для схуднення: поза човна (Навасана)

Якщо ваша мета – створити режим занять йогою, який призведе до зниження ваги, Еко Ванг, засновниця і генеральна директорка Yoga Kawa, каже, що для досягнення результатів необхідно проводити від трьох до шести занять на тиждень. Вона рекомендує почати з освоєння пози човна, яка, за її словами, змушує працювати ваші основні м’язи і зміцнює прес. І те, й інше збільшує загальне спалювання калорій.

Щоб спробувати її, сядьте на підлогу, витягнувши ноги, потім злегка відхиліться назад і підніміть ноги від землі, балансуючи на сідницях. Витягніть руки вперед, паралельно підлозі. Затримайтеся в такому положенні на 30 секунд – хвилину, глибоко дихаючи і тримаючи спину прямо.

Поза планки (Чатуранга Дандасана)

Які пози з йоги краще робити для схуднення – 5 ефективних варіантів
Для початківців можна також виконувати планки на передпліччях. Обидві варіації підтягують кор і основні групи м’язів, що сприяє спалюванню більшої кількості калорій, Джерело: pexels.com

Щоденне виконання планки також допоможе вам зміцнити силу і фізичну витривалість, що призведе до ефективнішого спалювання калорій. «Це проста, але дуже ефективна поза йоги, яка використовується для зміцнення основних і черевних м’язів», – каже Ванг.

Щоб спробувати її, почніть балансувати на пальцях ніг і передпліччях, тримаючи ноги, корпус і спину прямими. «Руки мають бути прямо під плечима, а голова дивитися вниз. Залежно від того, яка опора вам потрібна, ви можете тримати руки прямими або зігнути їх у ліктях», – радить Ванг.

Для початку можна утримувати позу не більше 10 секунд. Але експерти рекомендують прагнути до 30 секунд – хвилини, приділяючи особливу увагу правильній формі та глибокому диханню.

Якщо у вас немає часу для тренування, виконайте цю швидку розтяжку. Вона прискорює метаболізм, навіть сидячи за столом!

Які пози з йоги кращі для схуднення: поза моста (Сету Бандха Сарвангасана)

Далі Ванг рекомендує «Позу моста». Це – простий, але ефективний рух для зміцнення сил, розтяжки м’язів і спалювання калорій. «Ця вправа впливає на стегна, сідниці та кор», – каже Ванг. Ляжте на спину, зігнувши коліна і поставивши стопи на підлогу, на ширині стегон одна від одної. Підніміть стегна від підлоги, тримаючи стегна паралельно. Стисніть сідниці та стегна, а для підтримки переплетіть пальці під стегнами. Затримайтеся на 30 секунд – хвилину.

Поза стільця (Уткатасана)

У йозі є чимало вправ, що включають присідання, Джерело: pexels.com

Присідання – чудова вправа для зміцнення ядра і нижньої частини тіла. А Поза стільця, або уткатасана, – це йогівська версія цього руху.

Щоб спробувати цю вправу, почніть із пози гори, розставивши ноги на ширину стегон і піднявши руки вгору. Вдихніть, а на видиху зігніть коліна й опустіть стегна, ніби ви сідаєте на стілець. Щоб посилити ефект від тренування, можна спробувати позу стільця зі скручуванням або обертанням, або Парівртта Уткатасану, в якій ви опускаєте верхню частину тіла, повертаючись в один бік. З’єднайте долоні в молитовній позі і торкніться ліктем нижньої частини протилежного коліна.

Які пози з йоги краще для схуднення: поза воїна (Вірабхадрасана)

Поза воїна допомагає схуднути і підкачати м’язи, Джерело: pexels.com

Поза воїна – це група з п’яти пов’язаних між собою поз з випадами, які ви можете виконувати окремо або послідовно. Експерти рекомендують її як потужний засіб для спалювання калорій, який може призвести до втрати ваги.

Раніше ми ділилися порадами, як виконувати триконасану – ще одну потужну вправу з йоги для схуднення.

Вийти з мобільної версії сайту