Site icon Медіа Інформаційний Гід

Яка вправа прискорює метаболізм і яку можна виконувати, не встаючи з-за столу

Яка вправа прискорює метаболізм і яку можна виконувати, не встаючи з-за столу

Відомі також як підйоми на носки в положенні сидячи, підошовні віджимання задіють підошовний м'яз – великий плоский м'яз, розташований в литковій ділянці на задній частині гомілки, Джерело: pexels.com

Працюєте ви вдома чи в офісі, ви напевно проводите більшу частину дня сидячи, згорбившись над столом. Хоча сидіння неминуче, з цим можна щось зробити. Люди на TikTok шукали, яка вправа прискорює метаболізм, і натрапили на одну елементарну, чию користь підтвердили вчені.

Хороша новина полягає в тому, що для виконання цієї вправи вам не потрібно вставати з-за столу. MigNews розповість вам про те, як її виконати і що це дасть вашому тілу.

Яка вправа прискорює метаболізм: вам потрібне підошовне віджимання

У литковому м’язі є могутній м’яз, який називається підошовним, звідси і пішла назва вправи. У людському тілі налічується 600 м’язів, і підошовний – лише один із них. Цей м’яз становить лише 1% від маси тіла. Але він може мати величезний вплив на прискорення метаболізму. Усе, що вам потрібно зробити, – це змусити його працювати!

Марку Гамільтону, професору кафедри здоров’я і працездатності людини Х’юстонського університету, ми дякуємо за те, що він придумав вправу для тих, хто не може покинути свій робочий стіл. Підошовні віджимання розганяють м’язовий метаболізм буквально на кілька годин, поки ви сидите і займаєтеся роботою.

Дослідження Гамільтона, опубліковане в журналі iScience, показує, що здатність SPU підтримувати високий окислювальний метаболізм може бути більш ефективною, ніж деякі види фізичних вправ та інтервальне голодування.

Ця вправа також допомагає послабити негативний вплив сидячої роботи на ваше здоров’я. Дізнайтеся про всі її наслідки.

Як виконувати підошовне віджимання

@dr.codygaofit

Best part about this study is an equal number of male and female volunteers with a wide range of BMI, age, and sedentary time were used. #cyclicalfitness #optimizeyourfitness #hormones #womensfitness #cyclesyncing

♬ unholy sped up – xxtristanxo

Ось як ви можете виконувати віджимання на підошві прямо за робочим столом або сидячи.

Люди на TikTok швидко навчилися згинати і розгинати м’язи підошви і готові поділитися досвідом

Один із TikToker, Hulst Jepsen Physical Therapy, пояснює у відео. «Дослідження показало, що постійне виконання цієї вправи на підошовні м’язи в положенні сидячи підвищує метаболізм і може регулювати рівень глюкози в крові. У дослідженні люди виконували цю вправу протягом 4,5 годин поспіль, що можливо завдяки тому, що м’яз підошви, цей глибокий литковий м’яз під гастрокнеміусом, не надто стомлюючий через нижчу, ніж зазвичай, залежність від глікогену… Тож виконуйте віджимання на підошві, поки сидите, і ви зможете звести нанівець багато негативних наслідків тривалого перебування в статичному положенні».

Ми також радимо інші види віджимань для опрацювання м’язів усього тіла. Не подобається класичне? Ось альтернативи.

Вийти з мобільної версії сайту