Усик прокоментував своє затримання у Польщі

Олександр Усик вирішив дати короткий коментар щодо випадку у Польщі

Стало відомо, що увечері 17 вересня в аеропорту Кракова було затримано видатного українського боксера, чемпіона світу Олександра Усика.

Про це розповідає MigNews із посиланням на «Інстаграм» Усика.

Спочатку інформацію оприлюднив Жан Беленюк, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту. На опублікованих ним відеозаписах було видно, як Усик перебуває у наручниках у супроводі п’ятьох польських правоохоронців.

Натомість Президент України Володимир Зеленський негайно відреагував на ситуацію, давши доручення міністру закордонних справ Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ Ігорю Клименку терміново з’ясувати всі обставини інциденту.

“Непропорційні та неприпустимі дії польських прикордонників щодо нашого чемпіона” — саме так охарактеризував ситуацію міністр Сибіга, пообіцявши надіслати офіційну дипломатичну ноту до МЗС Польщі.

Дружина Олександра, Катерина Усик, поспішила заспокоїти громадськість, заявивши в Instagram, що в інциденті не було “нічого кримінального”. Сам Усик, звернувшись до своїх прихильників, пояснив ситуацію як “непорозуміння”, яке було вирішено швидко та без подальших наслідків.

У своєму відеозверненні боксер подякував президенту Зеленському та українським дипломатам за оперативну підтримку, висловивши також повагу польським правоохоронцям, які, за його словами, “виконують свою роботу без огляду на статус та регалії затриманих”.

“Я є вільним, коронувати мене не треба”, — пожартував спортсмен, завершуючи інцидент з почуттям гумору.

На цьому фоні журналісти вже розповіли, що трапилося насправді при затриманні Усика у Кракові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.