Супертяжі XXI століття. Хто став непереможним чемпіоном?

Першу позицію рейтингу зайняв колишній український хевівейтер.

Небагато подій у світовому спорті здатні захопити аудиторію так, як бій за титул чемпіона світу в суперважкій вазі в боксі. Протягом багатьох років такі боксери, як Мухаммед Алі, Майк Тайсон і Джордж Форман, у різний час доводили, що є номером один у найпрестижнішому дивізіоні цього виду спорту.

Однак солодка наука постійно розвивається, і 21 століття породило нову породу важковаговиків. Розмір і брутальна сила – хоча й залишаються бажаними активами – більше не є вирішальними факторами у ваговій категорії.

Британський портал Give Me Sport представив свій рейтинг найкращих супертяжів XXI століття, і український боксер Володимир Кличко зайняв перше місце, повідомляє MigNews. Протягом своєї вражаючої кар’єри він здобув титули чемпіона світу у 23 поєдинках, що зробило його іконою у світі боксу.

На другій сходинці розташувався його співвітчизник Олександр Усик, який наразі володіє титулами чемпіона світу за версіями WBO, WBC, WBA та IBO. Третє місце у рейтингу займає його майбутній суперник, британець Тайсон Ф’юрі.

Четверту позицію посідає Віталій Кличко, ще один представник України, відомий своєю потужною кар’єрою в супертяжах. На п’ятому місці розмістився колишній чемпіон WBC Деонтей Вайлдер.

10 найкращих супертяжів XXI століття. Джерело: Give Me Sport.

До десятки найкращих супертяжів також увійшли такі відомі боксери, як Леннокс Льюїс, Ентоні Джошуа, Даніель Дюбуа, Кріс Берд та Джозеф Паркер. Цей рейтинг підкреслює величезний внесок українських боксерів у світовий бокс та їхні значні досягнення на міжнародній арені. Тож зробимо висновок, що Україна має чим пишатися. А ще днями, українець приніс першу медаль на чемпіонаті світу з велоспорту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.