Site icon Медіа Інформаційний Гід

Розтяжка від болю в спині: 3 найкращі вправи для ваших м’язів

Розтяжка від болю в спині: 3 найкращі вправи для ваших м'язів

Від ниючого болю в спині вас можуть позбавити вправи і розтяжки для вирівнювання постави, Джерело: pexels.com

З віком наше тіло часто нагадує нам про необхідність рухатися регулярно і з наміром – і часто це нагадування приходить у вигляді болю в спині. Годинами сидите на засіданнях Zoom і розплачуєтеся за це скутістю в м’язах? Неправильно встали й раптово відчули біль? Погана новина: біль у спині може виникнути раптово. Хороша новина: найкраща розтяжка від болю в спині допоможе полегшити ці болі відразу ж після їх появи.

Тож, якщо ви відчуваєте напругу після підняття важких предметів або страждаєте від ниючого болю в м’язах, спричиненого роботою за столом, або навіть якщо ви не впевнені в причині болю в спині, MigNews допоможе вам.

Що викликає біль у спині?

Біль у спині може бути різним: від тупого до різкого, випромінюючого, поколюючого або пекучого. Причини болю в спині різні. Це може бути підняття важких предметів, артрит або вікові зміни в хребті. Але найчастіше біль пов’язують з поставою.

«Більшість болів у спині виникає через дисбаланс постави, через який ми відчуваємо біль, напругу і скутість», – пояснює Тодд Сінетт, доктор медицини, кінезіолог і засновник Tru Whole Care у Нью-Йорку. Хоча нещасний випадок або стан здоров’я можуть призвести до неправильної постави, звичка сутулитися і дивитися на екран (годинами безперервно) часто порушує вашу поставу.

Коли слід звернутися до лікаря з болем у спині?

У вас може виникнути спокуса перетерпіти це вдома. Але коли час звернутися по медичну допомогу? Фахівчиня з лікування болю Кендіс Вільямс каже: «Якщо у вас посилюється біль у спині, слабкість у ногах, труднощі під час ходіння, оніміння або поколювання в ногах чи ступнях, саме час звернутися до лікаря». Якщо біль у спині супроводжується іншими симптомами, вам може знадобитися негайна допомога.

«Лихоманка, озноб, труднощі з відвідуванням туалету, втрата контролю над кишківником або сечовим міхуром – все це ознаки серйознішої проблеми, яка вимагає відвідування відділення невідкладної допомоги», – каже докторка Вільямс.

Ви здивуєтеся, але йога дає змогу накачати і прес. Ось найкращі вправи для вас. PS. Що міцніший кор, то краща ваша постава.

Розтяжка від болю в спині: поза кобри в стані спокою

Поза кобри допомагає зняти напругу в м’язах спини, Джерело: wellandgood.com

Поза кобри – поширена вправа в йозі – дає змогу розкрити грудну клітку і поліпшити поставу. Сінетт рекомендує використовувати цю варіацію, використовуючи опору, щоб надати передній частині тіла більше підтримки, як розтяжку для нижньої частини спини. «Вона витягує ваше тіло і знімає тиск у попереково-крижовому відділі», – каже він.

Розтяжка від болю в спині: розтяжка піриформіса в положенні сидячи

Як позбутися болю в спині вдома, Джерело: wellandgood.com

Піриформний м’яз розташований глибоко в сідницях. «Напруга піриформного м’яза – одна з найпоширеніших причин болю в попереку. Часто напружений піриформний м’яз навіть імітує сідничний біль. Спробуйте виконувати розтяжку піріміса в положенні сидячи, щоб запобігти та зменшити біль», – радить Сінетт.

Розтяжка від болю в спині: коліна до грудей

Розтяжка «коліна до грудей» проста, але дуже ефективна для зняття болю в спині, Джерело: wellandgood.com

Сінетт любить цю розтяжку за те, що вона знімає м’язову напругу. «Коліна до грудей цілеспрямовано впливають на попереково-крижовий відділ і нижню частину спини, знімаючи напругу».

А ви чули про таке тренування, як барре? Ми розповідали про нього все, що потрібно знати новачкові.

Вийти з мобільної версії сайту