Медіа Інформаційний Гід

Що таке тренування барре? Посібник для початківців

Завдяки своїй доступності та користі для всього тіла, барре може стати цінним доповненням до фітнес-рутини будь-якої людини, Джерело: pexels.com

Барре у всіх на вустах. Відкриваються нові студії та створюються онлайн-уроки. Але що взагалі таке тренування барре? Легко припустити, що це – просто балетне тренування для тих, хто не зміг пробитися на професійну сцену. Але це уявлення помилкове. Як каже інструктор Феллон Сантьяго, в ньому є елементи балету, проте це набагато більше, ніж просто балет.

MigNews розповість вам про це модне тренування, а також про його переваги та недоліки.

Що таке тренування барре?

Незважаючи на зв’язок із балетом, барре – це власний унікальний стиль тренувань. За словами Сантьяго, це поєднання пілатесу, тренувань на опір, танців і йоги. Завдяки такому поєднанню методів кожне заняття з барре – це тренування для всього тіла, що дає змогу задіяти витривалість і силу м’язів, поліпшити діапазон рухів і гнучкість, а також поліпшити поставу й вирівнювання, каже Девід МакМахан, директор з навчання і техніки Pure Barre.

За словами Сантьяго, від пілатесу (поряд з відсутністю реформерів та інших пристосувань) барре відрізняє те, що воно в основному засноване на ритмі. Усі рухи синхронізовані з темпом музики. Це швидкий темп і висока енергія, як у танцювальному класі. І в ньому використовуються варіації балетних позицій ніг (згадайте «першу» і «другу» позиції).

Як і під час занять йогою, ви будете плавно переходити від однієї вправи до іншої. Ви не почуєте специфічного йогівського жаргону, але ви практикуватимете схожі рухи, як-от «собака мордою донизу», «кобра» і «планки», особливо під час розминки та заминки, каже Сантьяго.

Це також високоповторне тренування. Тобто ви витрачатимете багато часу на виконання кожної вправи. Ви можете витратити три-чотири хвилини на один рух (приправляючи його варіаціями і прогресіями), перш ніж переходити до наступного. Усі ці особливості в сукупності створюють тренування, яке пролітає непомітно.

«Коли ви закінчуєте 50-хвилинне тренування, вам здається, що ви займалися 20 хвилин. Але ви отримали повноцінне тренування для всього тіла і задіяли всі частини тіла в дуже захопливій формі», – каже Сантьяго.

Прогулянка в 30 тис. і навіть 40 тис. також увійшла в моду. Але чи безпечно ходити пішки так багато?

Переваги барре, які переконають вас включити його у свій розпорядок дня

Що таке тренування барре? Посібник для початківців
Люди різного віку можуть займатися барре, оскільки вона безпечна для суглобів, Джерело: pexels.com

Отже, чи є у барре недоліки?

Барре посідає особливе місце у сфері фітнесу. Він бадьорий, швидко розвивається і, за словами Сантьяго, схожий на вечірку, але при цьому малотравматичний. Якщо ви віддаєте перевагу спокійним, повільним тренуванням, барре може бути не для вас.

За словами Сантьяго, це вірно і в тому випадку, якщо ви хочете підстрибувати протягом усього заняття. «Часто люди, які звикли до аеробних занять супервисокої інтенсивності або танцювального кардіо, можуть відчути себе обмеженими, тому що вони не стрибатимуть і не будуть виконувати всі ці високоефективні кардіо-вправи».

Оскільки в барре використовуються легкі гантелі, люди, які вже мають солідний рівень сили і хочуть набрати більше, найімовірніше, не зможуть домогтися таких поліпшень в умовах барре.

Як і інші бутикові фітнес-класи, барре спочатку може здатися новачкам непосильним, каже МакМахан. «Навіть у більш тонізуючих класах заняття проходять у швидкому темпі», – каже він. «Усе відбувається швидко. Підказки подаються дуже швидко… Це може лякати тих, хто займається вперше, тому що, знову ж таки, спочатку це просто перевантаження інформацією. Вам потрібно трохи потерпіти і звикнути до цієї термінології, щоб розкрити всі переваги занять».

Не знаєте, що обрати HIIT чи LISS? Раніше ми ділилися особливостями кожного виду з тренувань.

Вийти з мобільної версії сайту