Фантастичний фініш: Лузан і Рибачок здобули срібло на Олімпіаді-2024, обігравши Канаду на 0,06 секунди

Людмила Лузан та Анастасія Рибачок: «Відчували велику відповідальність перед нашими захисниками та всією Україною».

Українські каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Рибачок поділилися своїми емоціями після здобуття срібної медалі на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі в каное-двійці. Їхній виступ став справжньою сенсацією, адже дівчата зуміли показати феноменальний результат на фініші, пише сайт MigNews.

У своєму коментарі для “Суспільне Спорт” Людмила Лузан зазначила, що спочатку вони не могли повірити, що здобули друге місце.

“Після фінішу ми зрозуміли, що в трійці. А коли поглянули на табло і побачили, що ми другі та підтвердили свій результат — це щось неймовірне. Дуже щасливі. Виклалися максимально, все взяли, що було”, — сказала Лузан.

Анастасія Рибачок, зі свого боку, підкреслила, що перед стартом вони зберігали спокій та навіть жартували, намагаючись розслабитися.

“Може здатися смішним, але ми були спокійні, заспокоювали себе в роздягальні, жартували. Все прораховували до деталей. Підходжу до Людмили і кажу, як вона відчуває — вона каже, що все буде добре. Ми заспокоїлися і пішли”, — розповіла Рибачок.

Зазначимо, що у фіналі українки після перших 250 метрів дистанції йшли лише шостими. Проте на другій половині дистанції вони значно прискорилися і завдяки фантастичному фінішу здобули срібло з результатом 1 хвилина 54,30 секунди. Визначення переможниць стало можливим лише завдяки фотофінішу, за яким Лузан та Рибачок випередили бронзових призерок з Канади на 0,06 секунди. Золото отримали представниці Китаю.

Цей виступ став важливим моментом для обох спортсменок, особливо для Анастасії Рибачок, яка повернулася у великий спорт після декретної відпустки. Її рішучість і підтримка команди дозволили українському дуету досягти таких значних результатів на світовій арені.

Читайте більше, як українка у 16 років вийшла у фінал Олімпіади-2024.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.