Українка у 16 років вийшла у фінал Олімпіади-2024

16-річна українська гімнастка Таїсія Онофрійчук вже увійшла в історію українського спорту, ставши фіналісткою Олімпіади-2024 у Парижі.

Про це повідомило видання «Суспільне», передає «МІГ».

Її яскравий шлях до фіналу символізує відродження української художньої гімнастики на світовій арені та відкриває нову епоху для молодого покоління спортсменок. Її виступи з обручем та м’ячем на Олімпіаді стали доказом високого рівня української гімнастичної школи.

Вже у першій ротації з обручем вона здобула 34.250 бала, піднявшись на п’яте місце серед найкращих 24 гімнасток світу. А виконання вправи з м’ячем, за яку Таїсія отримала 35.250 бала, викликало справжній фурор. Вона вийшла на третє місце у загальному заліку, що підтвердило її статус однієї з найсильніших гімнасток планети.

Причому українська художня гімнастика має довгу та славну історію участі у фіналах Олімпійських ігор, і Таїсія Онофрійчук продовжує цю традицію.

Вже сьогодні, 9 серпня, вона вийде на килим, щоб показати свою майстерність у фіналі особистого багатоборства. Це вже восьмий поспіль фінал для України в цій дисципліні, що свідчить про стабільність та силу української школи.

Нагадаємо, Парвіз Насібов завоював третю срібну медаль, а Жан Беленюк четверту бронзу для України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.