Чи здивують знову грузини в матчі проти непереможних іспанців?

Анонс, прогноз та інформація про онлайн трансляцію матчу Іспанія - Грузія

Збірна Іспанії зустрінеться з командою Грузії в 1/8 фіналу чемпіонату Європи з футболу 2024 року, пише mignews.com.ua. Цей поєдинок обіцяє бути цікавим та напруженим, оскільки обидві команди показали високий рівень гри на груповому етапі турніру.

Збірна Грузії

Для збірної Грузії це Євро стало історичною подією, оскільки вони вперше беруть участь у чемпіонаті Європи. Грузини виступали у групі F, де змогли продемонструвати високий рівень гри та вийти у плейоф з четвертого місця. У першому матчі вони серйозно протистояли Туреччині, хоч і програли. Наступний поєдинок завершився нічиєю з Чехією, а в останньому матчі групового етапу Грузія сенсаційно перемогла Португалію.

У складі збірної Грузії відсутні травмовані гравці, але є одна втрата через дискваліфікацію. Анзор Меквабішвілі, опорний півзахисник румунської «Університаті», пропустить матч через перебір жовтих карток.

Збірна Іспанії

Іспанія продемонструвала бездоганний виступ на груповому етапі Євро-2024, здобувши перемоги у всіх трьох матчах і не пропустивши жодного гола. Підопічні Луїса де ла Фуенте розгромили Хорватію в першому турі, мінімально перемогли Італію у другому та здолали Албанію в третьому.

Єдина втрата у складі Іспанії перед матчем 1/8 фіналу – це травмований захисник «Севільї» Хесус Навас, який не зможе взяти участь у поєдинку.

Пряма мова тренерів

Віллі Саньоль, головний тренер збірної Грузії, поділився своїми враженнями: “Кваліфікація на турнір вже була мрією. Ми мріяли дійти до 1/8 фіналу, але навіть не думали, що це можливо. Іспанія, мабуть, найкраща команда першого раунду, тож це великий виклик для нас. Ми будемо боротися з першої хвилини, як робили це протягом усього турніру.”

Луїс де ла Фуенте, головний тренер збірної Іспанії, висловив повагу до суперників: “Ми дуже поважаємо Грузію, яка провела блискучий турнір і чудово зіграла проти Португалії. Грузія завжди покращує свій рівень гри. Щоб перемогти, ми повинні показати нашу найкращу версію. Вони сповнені мотивації і будуть дуже небезпечними.”

Історія зустрічей

Команди зустрічалися сім разів, з яких шість перемог здобула Іспанія, і лише один раз перемогли грузини. Останні матчі між цими командами відбулися у кваліфікації до Євро-2024, де Іспанія перемогла з загальним рахунком 10:2. Найбільша перемога Іспанії сталася у першому матчі відбору, коли вони виграли з рахунком 7:1. Грузія ж перемогла Іспанію у товариському матчі 7 червня 2016 року з рахунком 1:0.

Очікування від матчу

Цей матч обіцяє бути цікавим та насиченим, адже обидві команди мають свої сильні сторони та мотивацію для перемоги. Збірна Іспанії прагне підтвердити свій статус фаворита, тоді як Грузія спробує створити ще одну сенсацію на турнірі. Фани з нетерпінням очікують цього поєдинку, сподіваючись на захоплюючий футбол та яскраві моменти.

Список викликаних футболістів

Збірна Грузії

Воротарі: Гіоргі Мамардашвілі (Валенсія, Іспанія), Гіоргі Лорія (Динамо Тбілісі), Лука Гугешашвілі (Карабах, Азербайджан)

Захисники: Соломон Кверквелія (Аль-Охдуд, Саудівська Аравія), Гурам Кашія (Слован Братислава), Гіоргі Гвелесіані (Персеполіс, Іран), Лаша Двалі (АПОЕЛ, Кіпр), Лука Лочошвілі (Кремонезе, Серія А), Отар Какабадзе (Краковія, Польща), Георгій Гочолеішвілі (Шахтар Донецьк), Джемал Табідзе (Панетолікос, Греція)

Півзахисники: Гіоргі Чакветадзе (Вотфорд, Англія), Анзор Меквабішвілі (Університатя Крайова), Отар Кітеішвілі (Штурм, Австрія), Ніка Квеквескірі (Лех, Польща), Гіоргі Кочорашвілі (Леванте, Іспанія), Сандро Алтунашвілі (Вольфсберг, Австрія), Леван Шенгелія (Панетолікос, Греція), Георгій Цитаішвілі (Динамо Батумі), Саба Лобжанідзе (Атланта Юнайтед, США), Хвіча Кварацхелія (Наполі, Італія), Зуріко Давіташвілі (Бордо, Франція), Габріель Сігуа (Базель, Швейцарія)

Нападники: Гуоргі Мікаутадзе (Мец, Франція), Буду Зівзівадзе (Карлсруе, Німеччина), Гіоргі Квілітая (АПОЕЛ, Кіпр)

Збірна Іспанії

Воротарі: Унаї Сімон (Атлетик Більбао), Давід Райя (Арсенал, Англія), Алекс Реміро (Реал Сосьєдад)

Захисники: Хесус Навас (Севілья, Іспанія), Робін Ле Норман (Реал Сосьєдад), Алехандро Грімальдо (Баєр, Німеччина), Дані Карвахаль та Начо Фернандес (обидва – Реал Мадрид), Марк Кукурелья (Челсі, Англія), Емерік Ляпорт (Аль-Наср, Саудівська Аравія), Дані Вівіан (Атлетик Більбао)

Півзахисники: Родрі Ернандес (Манчестер Сіті, Англія), Мартін Субіменді та Мікель Меріно (обидва – Реал Сосьєдад), Фабіан Руїс (ПСЖ, Франція), Алекс Баена (Вільярреал, Іспанія), Педрі та Фермін Лопес (обидва – Барселона, Іспанія)

Нападники: Ламін Ямал та Ферран Торрес (обидва – Барселона, Іспанія), Альваро Мората (Атлетико Мадрид), Мікель Оярсабаль (Реал Сосьєдад), Ніко Вільямс (Атлетик Більбао), Хоселу Мато (Реал Мадрид), Дані Ольмо (Лейпциг, Німеччина), Айосе Перес (Бетіс, Іспанія).

Орієнтовні склади

Грузія: Мамардашвілі — Какабадзе, Гвелесіані, Кашія, Двалі — Чакветадзе, Кочорашвілі, Кітеїшвілі — Цитаішвілі, Кварацхелія, Мікаутадзе

Іспанія: Сімон — Карвахаль, Ле Норман, Начо, Ляпорт — Родрі — Меріно, Ямал, Ольмо — Ніко Вільямс, Мората

Де дивитись онлайн трансляцію

Дивитися матч онлайн в Україні можна на медіасервісі MEGOGO. Перегляд буде доступний за передплатами “Максимальна”, “Спорт” або “Оптимальна”.

Прогноз букмекерів

Перемога Іспанії — 1,24;

Нічия — 6,30;

Перемога Грузії — 14,50.

Прогноз Mignews

2:1

Нагадаємо, що вчора збірна Німеччини обіграла збірну Данії з рахунком 2:0.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *