Чому Мессі фотографувався з маленьким Ламіном Ямалем?

Лео Мессі у 20 та Ламін Ямал у 6 місяців - фото, про яке всі говорять

Протягом останніх трьох тижнів у центрі уваги опинився найпопулярніший спорт планети – футбол. Причини цього дві – Євро 2024 та Кубок Америки.

Обидва турніри зараз на завершальній стадії, і скоро відбудуться півфінальні матчі, які визначать дві команди, що будуть боротися за титули, пише MigNews. Однак одна фотографія, яка не має стосунку до цих двох турнірів, викликала величезний резонанс серед футбольних уболівальників. Мова йде про знімок з грудня 2007 року, на якому 20-річний Ліонель Мессі купає шестимісячного малюка у пластиковій ванні.

Цікавим є той факт, що малюк на фото – це Ламін Ямал. Шістнадцятирічний футболіст Іспанії вражає своєю грою на Євро 2024 та впевнено заявляє про себе на майбутнє. Вчора він побив рекорд Пеле, який тримався 66 років.

Історія фотографії

За даними The Athletic, фотографія була опублікована у благодійному календарі 2008 року. Ініціатива була організована Барселоною та каталонською газетою Diario Sport, а зібрані кошти від продажу календарів були передані на благодійні організації.

Ця фотографія, як і кілька інших з тієї ж фотосесії, була розповсюджена у соціальних мережах футбольними фанатами, які не могли повірити, що один з найкращих футболістів в історії знявся з малюком, який зараз має потенціал стати одним з найкращих гравців.

Враження від фотосесії

“Це неймовірно. Тоді ніхто не міг уявити, що цей малюк стане тим, ким є зараз, і не міг знати, що Мессі стане тим, ким він став”, – каже Жоан Монфорт, фотограф, який зробив ці кадри.

Монфорт також розповів The Athletic, що знімати 20-річного футболіста та шестимісячне немовля було випробуванням, але все пройшло краще, ніж він очікував. Частину заслуги фотограф віддає матері Ламіна Ямала, яка, звичайно, була присутня на зйомках.

Він подбав про те, щоб батьки Ямала отримали копію фотографій, адже вони проїхали 40 кілометрів з Матаро, де жили, до Барселони. Шість років по тому Ламін Ямал часто подорожував цією дорогою, адже став частиною академії Барселони.

Кар’єра Ламіна Ямаля

Зараз Ямал вражає своєю грою в кожному матчі. Він дебютував за Барселону минулого року у 15-річному віці, а у 16 років зробив свій дебют за національну збірну. На Євро 2024 він утвердився як один з найважливіших гравців команди Іспанії.

Цікаво, що під час турніру Ламін Ямал не тільки думав про футбол, але й про навчання, адже йому доводилося складати іспити. Вони були онлайн, але підліток успішно їх склав. Ще одна цікава деталь про молодого футболіста – Іспанія змушена буде платити штраф, якщо він гратиме після 23:00 за місцевим часом.

Законодавчі обмеження та штрафи

Причина в тому, що в Німеччині закон забороняє неповнолітнім працювати після цього часу, повідомляє Bild. Власне, закон забороняє особам молодше 18 років працювати після 20:00, але для спортсменів роблять виняток, дозволяючи виконувати обов’язки до 23:00.

Штраф, який може понести іспанська футбольна федерація, якщо Ламін Ямал грає після цього часу, становить 30 000 євро. Враховуючи ключову роль, яку має підліток у команді, навряд чи цей штраф зупинить іспанців.

Майбутнє Ламіна Ямала

У кожному матчі Ламін Ямал доводить свій великий потенціал. Його впевнена гра та професійний підхід до навчання і кар’єри викликають захоплення. Футбольна спільнота з нетерпінням стежить за його розвитком, і є всі підстави вважати, що перед ним світле майбутнє у світі футболу.

Нагадаємо, що сьогодні в 22:00 відбудеться другий півфінальний матч між збірними Нідерландів та Англії. А вчора Іспанія обіграла Францію з рахунком 2:1 та вийшла до фіналу.

One Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.