Прогноз погоди в Україні на 4 жовтня: в деяких регіонах пройдуть дощі

Погода в Україні все еще залишиться типово осінньою

Упродовж найближчих днів на більшій частині території України утримається суха та незвично тепла для цього періоду осіннього сезону погода.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на Meteoprog.

Метеорологи відзначають, що на більшій частині країни продовжиться вплив сухого повітряного масиву, що утримуватиме ясне небо. Це означає, що погодні умови будуть сприятливими для проведення різних видів діяльності на відкритому просторі.

Вітер залишатиметься переважно південно-східного напрямку, зі швидкістю 5-10 м/с, що додасть легкий приємний бриз у більшості регіонів.

На відміну від решти території, у західних областях можливі локальні дощі вранці та вдень. Тумани можуть утримуватися в першій половині дня, що дещо ускладнить видимість на дорогах, тому водіям варто бути обачними. Хоча зволоження ґрунту матиме позитивний ефект для регіональних господарств, мешканці цих областей можуть відчути легке зниження температури вдень.

На більшій частині країни ночі залишаться відносно теплими, з температурою в межах +8…+14 °С. Вдень прогнозується комфортна аномально тепла погода з температурою від +22 до +27 °С, що більше відповідає пізньому літу, а не осені. Така температура, на думку фахівців, є аномально високою для цього періоду, що може бути наслідком змін клімату.

У західних регіонах температурні показники будуть дещо нижчими, з нічними значеннями в межах +8…+14 °С та денними від +14 до +19 °С. Незважаючи на незначне похолодання, ці температури залишаються доволі комфортними для початку жовтня.

Також ще актуальним може бути прогноз погоди в Україні на 3 жовтня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.