З 1 серпня банкноти 500 грн зникнуть з обігу: що робити, щоб не втратити гроші

Скоро НБУ почне виводити з обігу банкноти 500 грн старого зразка (2003–2007 років).

З 1 серпня в Україні розпочнеться вилучення старих банкнот номіналом 500 грн. Цю інформацію озвучив Данило Гетманцев, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової, податкової та митної політики, пише MigNews з посиланням на джерело Informator.

Процедура вилучення старих банкнот має на меті оновлення та поліпшення якості банкнот, а також підвищення рівня захисту готівкового ринку від підробок.

Що робити українцям, щоб не втратити гроші?

Гетманцев зазначив, що це не викликає проблем. Самостійно обмінювати купюри не потрібно. Просто продовжуйте користуватися ними для оплати, і вони автоматично потраплять до Нацбанку, де будуть перераховані та утилізовані. Старі банкноти залишаються дійсними і надалі. Вам не можуть відмовити у їх прийнятті, де б ви не розраховувалися.

Нардеп також застеріг українців про можливі шахрайські дії, які можуть виникнути через вилучення старих банкнот:

Якщо вам телефонують, надсилають повідомлення про необхідність звернутись кудись для «обміну банкнот», пропонують внести їх на карти з чиїмись реквізитами, попереджають про дуже стислі терміни, після яких гроші «згорять» тощо – не вірте, це шахраї.

Зазначимо, що НБУ ще у 2020 році розпочав вилучення банкнот номіналом 1 та 2 гривні, а з 2023 року – 5, 10, 20 та 100 гривень, замінюючи їх на нові платіжні засоби.

Дізнайтесь, як підприємцю знизити витрати на доставку товарів з Китаю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.