Site icon Медіа Інформаційний Гід

Як вирішити проблему руйнування доріг вантажівками за рахунок Укрзалізниці

Як вирішити проблему руйнування доріг вантажівками за рахунок Укрзалізниці

Як вирішити проблему руйнування доріг вантажівками за рахунок Укрзалізниці. Джерело: УНІАН.

В Україні проблема руйнування доріг зараз загострилася через перевантаження військовою технікою, недостатнє фінансування на ремонт, застарілу інфраструктуру та негативний вплив кліматичних умов. Це призводить до швидкого зносу і погіршення стану доріг.

Головна проблема руйнування також в вантажівках. Вони спричиняють руйнування доріг через їхню велику вагу, яка створює високий тиск на дорожнє покриття. Особливо це відчутно при перевантаженні. Крім того, динамічні навантаження, пов’язані з рухом, гальмуванням і прискоренням, сприяють появі тріщин та деформацій асфальту, які поглиблюються під впливом кліматичних умов.

Директор Центру транспортних стратегій Сергій Вовк розповів в інтерв’ю каналу Politeka в YouTube, що знає, як вирішити проблему руйнування доріг вантажівками за рахунок Укрзалізниці, пише MigNews.

Вовк вважає:

Якщо знизити тарифи на вантажні перевезення залізницею, товари підуть по коліях, і навантаження на дороги знизиться.

Зараз же, за його словами, ми платимо двічі – спочатку за завищені вантажні тарифи Укрзалізниці, а потім викладаємо гроші на ремонти доріг.

Чоловік додав:

При цьому зниження тарифів дасть більше грошей самій УЗ, тому що експортери змінять автоперевозки на залізницю. Та й екологія нам подякує.

Раніше повідомлялось, що укрзалізниця підвищує вартість проїзних квитків і розробляє особливу модель.

Вийти з мобільної версії сайту