В Уряді попередили, що українцям видаватимуть гроші на купівлю дров та вугілля

Українцям виділять кошти для конкретних потреб під час війни

Український уряд запровадив важливу програму допомоги для населення прифронтових районів, яка передбачає одноразову фінансову підтримку для придбання твердого палива.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на телеграм-канал представника Кабінету Міністрів у ВРУ Тараса Мельничука.

За словами представника влади, на засіданні уряду, що відбулося минулої п’ятниці, було ухвалено рішення про виділення фінансової допомоги в розмірі 21 тисячі гривень для домогосподарств, які проживають у прифронтових зонах.

Як зазначається, ці кошти будуть призначені для закупівлі твердого палива, що є необхідним заходом підтримки в умовах збройного конфлікту і напередодні холодної пори року.

Документ передбачає затвердження спеціального порядку надання одноразової допомоги для забезпечення населення опалювальними ресурсами на період 2024/25 року. Це рішення відповідає зусиллям уряду щодо посилення соціальної захищеності громадян, які опинилися в умовах підвищеного ризику через військові дії.

Фінансова підтримка надаватиметься домогосподарствам, які розташовані в регіонах, безпосередньо прилеглих до зони бойових дій. До цих областей належать: Сумська, Харківська, Херсонська, Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська та Чернігівська. Допомога призначається тим, хто фактично проживає у 10-кілометровій зоні від державного кордону з Росією або на територіях, де можливі або тривають бойові дії.

Обласні державні адміністрації та військові адміністрації мають скласти та затвердити перелік населених пунктів і громад, мешканці яких відповідають критеріям для отримання фінансової допомоги. Це забезпечить прозорість та ефективність процесу надання допомоги тим, хто найбільше її потребує.

Фінансування цієї ініціативи здійснюватиметься за рахунок коштів міжнародних організацій, які спрямовані на забезпечення потреб домогосподарств у паливі протягом опалювального сезону 2024/25 року. Розмір допомоги встановлено на рівні 21 тисячі гривень на одне домогосподарство, що повинно покрити витрати на придбання твердого палива для опалення помешкань.

Окрім того, раніше повідомлялося, що банки КНР масово почали припиняти операції з Росією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.