Site icon Медіа Інформаційний Гід

В Україні хочуть оцифрувати бізнес-сервіси для боротьби з корупцією

Курс валют на 13.08.2024: скільки коштують долар, євро і злотий

Курс валют на 13.08.2024: скільки коштують долар, євро і злотий. Джерело: РБК Україна.

Міністерство економіки України активно впроваджує цифровізацію послуг для бізнесу, і заступник міністра Олександр Циборт повідомив, що мета – повністю перевести сервіси в електронний формат, мінімізуючи корупційні ризики та забезпечуючи швидкість і зручність для підприємців.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на «Фейсбук» Циборта.

єДозвіл

З 18 вересня стартує перша послуга в рамках єДозволу – електронна реєстрація декларацій з охорони праці. Раніше процес займав до 5 днів, тепер все відбувається за 1 секунду. У разі помилки в заповненні документів, система одразу сповістить про це, без потреби повторної подачі всього пакета.

Валютний контроль

У жовтні електронними стануть висновки у сфері валютного контролю – одні з найзатребуваніших послуг Мінекономіки. Раніше процедура займала кілька днів, тепер підприємець отримає висновок онлайн за кілька годин.

Платформа «Пульс»

Запущено нову функцію платформи pulse.gov.ua, де підприємці можуть голосувати за найбільші проблеми бізнесу. Результати будуть передані на розгляд Ради з підтримки підприємництва при президентові.

Ваучери на навчання

Цифровізація торкнеться й ваучерів на навчання. Всі процеси будуть доступні через портал «Дія», що зменшить бюрократію та збільшить кількість працевлаштованих осіб.

Факторинг у публічних закупівлях

У жовтні запускається пілотний сервіс факторингу через Прозорро. Продажі. Це збільшить конкуренцію на торгах, покращить умови для державних замовників і відкриє нові можливості для приватних закупівель.

Таким чином, Міністерство налаштоване на подальше вдосконалення цифрових послуг, забезпечуючи сприятливе середовище для розвитку бізнесу.

На цьому фоні повідомлялося, що ветеранам мають намір скоротити виплати через нові пріоритети у державному бюджеті на 2025 рік.

Вийти з мобільної версії сайту