Український виробник біонічних протезів Esper Bionics залучив $5 млн для глобальної експансії

Український виробник біонічних протезів Esper Bionics оголосив про залучення $5 млн інвестицій для розширення виробництва та команди, а також науково-дослідних робіт.

Про це повідомив співзасновник та CEO компанії Дмитро Газда в інтерв’ю Forbes. Раунд фінансування очолив мюнхенський фонд YZR Capital, який спеціалізується на health-tech продуктах. Також за інформацією MigNews до інвестування долучилися ЄБРР та u.ventures.

Завдяки новим інвестиціям Esper Bionics планує збільшити виробництво своїх біонічних протезів Esper Hand до 500 одиниць на рік. Зараз компанія виробляє близько 30 протезів на місяць у своїх виробничих потужностях у Києві та Берліні. Нові кошти дозволять розробити додаткові контролери для протезів та хмарну платформу з машинним навчанням для покращення функціональності продукту.

Ключові факти

  • З моменту заснування у 2019 році Esper Bionics залучив $7 млн інвестицій.
  • Команда компанії налічує 55 співробітників, які працюють в Україні, Німеччині та США.
  • Основний ринок збуту – США, де вартість одного протезу становить $22 000, яку покривають медичні страхові компанії.
  • В Україні понад 80 ветеранів війни користуються Esper Hand завдяки соціальній програмі Esper for Ukraine, що фінансується благодійниками.

Esper Bionics заснували Дмитро Газда, Анна Белеванцева, Ігор Ільченко та Борис Лобанов. Перший продукт компанії – біонічний протез кисті руки Esper Hand – складається з понад 288 деталей і керується електроміографічними датчиками, що зчитують імпульси від м’язів користувача. Протез адаптується до поведінки користувача завдяки програмному забезпеченню з алгоритмами машинного навчання.

Український виробник біонічних протезів Esper Bionics залучив $5 млн для глобальної експансії
Український виробник біонічних протезів Esper Bionics залучив $5 млн для глобальної експансії

До нового раунду інвестицій найбільшим інвестором Esper Bionics був український фонд SMRK Олександра Косована. Стартап також отримував гранти від організаторів інженерного конкурсу Vernadsky Challenge, Українського фонду стартапів, Google та американського акселератора Alchemist.

Esper Bionics продовжує розширювати свою діяльність і планує впроваджувати нові технології, що покращать якість життя людей з ампутаціями, зокрема через розробку додаткових компонентів і покращення існуючих рішень.

Нещодавно стало відомо, що український виробник їжі для котів і собак розпочав експорт продукції на ринок Південної Кореї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *