Скільки на рік українці витрачають на ліки?

За даними досліджень, українці витрачають в середньому 5 тисяч гривень на рік на медичні препарати, що робить цю країну однією з тих, що мають найнижчі витрати на ліки серед європейських країн. Цей показник викликає зацікавленість, особливо на фоні значно вищих витрат у сусідніх державах, пише MigNews.

Наприклад, мешканці Угорщини витрачають близько 166 доларів (майже 7 тисяч гривень) на рік, що в два з половиною рази більше, ніж в Україні. У Латвії витрати на ліки сягають 293 доларів (12 тисяч гривень), а в Бельгії — вражаючих 816 доларів (понад 33 тисячі гривень). Ці цифри свідчать про те, що українці мають менший доступ до лікарських засобів або менше необхідності в них.

Витрати на ліки. Джерело: Toplead.com.ua.

Існує кілька факторів, які можуть впливати на рівень витрат українців на ліки:

Низькі доходи населення змушують людей більше економити на ліках. Багато українців намагаються уникати дорогих лікарських препаратів або купують лише ті, які є абсолютно необхідними.

Доступність медичних послуг. В Україні досі існує проблема з доступом до якісних медичних послуг, що також може впливати на витрати на ліки. В умовах обмеженого доступу до медичної допомоги багато людей змушені купувати ліки самостійно, без рекомендацій лікарів.

Низькі витрати на ліки в Україні можуть свідчити не лише про економічні обставини, але й про ставлення населення до свого здоров’я. Багато людей вважають за краще ігнорувати симптоми або лікуватися народними методами, щоб зекономити на медикаментах.

Зазначимо, що зараз в Україні все дорожчає: овочі, цигарки, паливо, і так далі. Це також стосується цін і на ліки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.