Національна поліція України: боротьба з російськими активами та військовими злочинами

З початку війни НПУ активно працює над виявленням та вилученням майна, пов'язаного з Російською Федерацією.

З початку війни в Україні Національна поліція активно працює над виявленням та вилученням майна, пов’язаного з Російською Федерацією, пише “M.I.G.“. Вилучено активів на суму понад 3 мільярди гривень, що стало значним кроком у напрямку відновлення справедливості. Документальний фільм «Слідами війни. На варті правосуддя» до 61-ї річниці слідства в Україні підкреслює важливість цих зусиль.

Виявлення та арешт російських активів

Національна поліція постійно працює над встановленням активів, які мають зв’язок з РФ. За час війни було арештовано значну кількість таких активів. Нещодавно, наприклад, було арештовано 1000 квадратних метрів приміщення, що належало «росатому» і функціонувало в Києві на Подолі. Цей актив оцінюється в 100 мільйонів гривень і є лише одним із багатьох прикладів успішної роботи слідчих.

Ракетні атаки та їх наслідки

Щоденно слідчі Національної поліції фіксують близько 300 обстрілів української території. Більшість ракетних атак спрямовані на цивільну інфраструктуру, що призводить до значних руйнувань. Окупанти пошкодили понад 177 тисяч житлових будинків, в результаті чого постраждали 12,5 тисяч людей. Загинуло близько 10 тисяч осіб, серед яких 551 дитина. Ці цифри показують масштаб трагедії, що відбувається на території України.

Документування та розслідування воєнних злочинів

Національна поліція зареєструвала понад 120 тисяч воєнних злочинів, вчинених РФ. Створені спеціалізовані управління з документування та розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, вже склали майже 2,5 тисячі підозр. Більше 1200 кримінальних проваджень передано до суду, що свідчить про серйозний підхід до притягнення винних до відповідальності.

Розслідування фінансових злочинів

Слідчі Національної поліції також займаються розслідуванням випадків незаконного заволодіння коштами, призначеними для закупівлі техніки та спорядження для ЗСУ. Одним із резонансних випадків стало заволодіння 1,7 мільярда гривень. На рахунки осіб та підприємств, задіяних у злочинній схемі, накладено арешт. Ще один випадок стосується розкрадання 1,4 мільярда гривень на закупівлі снарядів для ЗСУ. На 800 мільйонів гривень вже накладено арешт.

Борьба з шахрайськими схемами

З початку війни з’явилися нові шахрайські схеми, такі як збір коштів для військових від фейкових волонтерів та протиправні дії, пов’язані з гуманітарною допомогою. Слідчі Національної поліції перевірили 900 таких випадків, притягнувши до кримінальної відповідальності більше 200 осіб. Ці заходи допомагають зменшити шкоду, яку завдають злочинці, використовуючи війну для особистої вигоди.

Передача обладнання та снарядів ЗСУ

Окрім розслідування злочинів, Національна поліція займається вилученням та передачею обладнання та снарядів українським військовим. Це стосується обладнання, яке не має відповідних документів або може бути пов’язане з РФ. Такі дії сприяють посиленню обороноздатності України та зменшують ризик використання нелегального обладнання в бойових діях.

Національна поліція України відіграє важливу роль у забезпеченні правопорядку та справедливості під час війни. Вилучення російських активів, документування воєнних злочинів, розслідування фінансових махінацій і боротьба з шахрайськими схемами є важливими кроками на шляху до перемоги. Щоденна робота слідчих допомагає зберегти життя, захистити майно та забезпечити справедливість для всіх постраждалих від агресії.

Нагадаємо, що український виробник біонічних протезів Esper Bionics залучив $5 млн для глобальної експансії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *