Мінфін США оголосив новий транш для України від МВФ

У Мінфіні США попередили, що готує МВФ для Української держави

Як виявилося, Україна продемонструвала вражаючі результати у виконанні показників програми Міжнародного валютного фонду, що відкриває шлях до отримання п’ятого траншу фінансування у розмірі 1,1 мільярда доларів.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на «Голос Америки».

За словами заступника міністра фінансів США Брента Німена, це рішення може бути ухвалене в рамках щорічних зборів МВФ та Світового банку, які відбудуться у жовтні цього року у Вашингтоні. На робочому рівні МВФ вже схвалив надання п’ятого траншу ще 10 вересня, але остаточне схвалення очікується від виконавчого правління Фонду.

За словами Німена, Україна успішно пройшла всі перегляди програми і завершила п’ятий перегляд ще місяць тому, демонструючи високий рівень виконання структурних маяків та показників.

Чотирирічна програма МВФ загальним обсягом 15,6 мільярда доларів є важливою складовою економічної підтримки України з боку західних країн та міжнародних організацій. Незважаючи на прогнозоване економічне уповільнення у другій половині 2024 року через обстріли української енергетики, МВФ відзначає, що Україна здатна утримувати економічну стабільність.

Німен підкреслює, що навіть у складних умовах Україна продовжуватиме успішно виконувати програму, що свідчить про впевненість у державних фінансах та економічній перспективі країни.

До того ж експерти пояснили, як Україна буде гасити кредит від ЄС на суму 35 мільярдів євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.