Яйця – це золотий стандарт, коли йдеться про продукти, багаті білком. Доступне, універсальне, що входить до складу найрізноманітніших дієт, кожне яйце містить солідні шість грамів високоякісного білка. Але якщо чесно, скільки ще яєць можна з’їсти круто? Час розширити свої горизонти. Ми розповімо, в яких продуктах більше білка, ніж у яйцях.
Можливо, прочитавши цей список, ви надихнетеся додати їх у свій раціон. MigNews нагадує, що білок важливий для м’язів, схуднення і багато чого іншого.
У яких продуктах більше білка, ніж у яйцях:
- Білок: 20 грамів на 85 г
За словами дієтологині Емі Шапіро, тунець – чудове джерело Омега-3, які мають захисні властивості проти серцевих захворювань і зниження когнітивних здібностей. Якщо ви купуєте його в консервованому вигляді, то це особливо доступне джерело білка і основний продукт для комори. Бонус: не потрібно готувати! Додавайте його в сендвічі та салати.
Де дуже багато білка: арахіс
- Білок: 7 грамів на 28 г
«Будучи бобовими, вони містять і білок, і вуглеводи, а також є чудовими джерелами моно- і поліненасичених жирів, що захищають серце, фолієвої кислоти і вітаміну Е», – каже Шапіро. Змішайте їх і намажте на скибочки фруктів. Або намажте на цільнозерновий хліб, щоб швидко перекусити на бігу.
У яких продуктах більше білка, ніж у яйцях: індичка
- Білок: 26 грамів на 85 г
Якщо вам важко заснути вночі, це широкодоступне джерело білка може стати вашою паличкою-виручалочкою. «Він містить амінокислоту триптофан, яка може допомогти вам відчути себе спокійним і навіть сонливим», – каже Шапіро. «Тож це чудовий інгредієнт для вечірнього відпочинку». Візьміть готову індичку в супермаркеті або спробуйте запекти її самостійно.
Де дуже багато білка: темпе
- Білок: 16 грамів на 85 г
Цей веганський замінник м’яса з ферментованих соєвих бобів містить не лише білок, а й клітковину. Якщо у вас проблеми з кишечником і травленням, Шапіро каже, що ферментовані властивості сої допомагають збалансувати мікробіом і кишечник.
Крім того, Шапіро рекомендує сою як найменш оброблену форму сої. А що ще краще? Вона настільки універсальна, що її можна запікати або солити, і «зазвичай її постачають уже готовою, тож вам не доведеться нічого робити, щойно ви дістанете її з пакування», – каже вона.
Де дуже багато білка: грецький йогурт

- Протеїн: 17 грамів на одну порцію
Коли мова заходить про відновлення м’язів, простий знежирений грецький йогурт набуває зіркового статусу. У цих маленьких пластикових стаканчиках міститься тонна білка всього в 100 калоріях.
Де дуже багато білка: сир грюйер
- Білок: 8 грамів на 28 г
Цей чудово багатий сорт швейцарського сиру – мабуть, найпривабливіший спосіб отримати денну норму білка. Однак слідкуйте за своїми порціями: хоча порція у 28 г містить розумні 117 калорій, якщо не бути обережним, можна легко переборщити і з’їсти кілька порцій.
У яких продуктах більше білка, ніж у яйцях: сушене гарбузове насіння
- Білок: 10 грамів на 1/4 чашки порції
Гарбузове насіння, можливо, найбільше відоме своїм магнієм, але воно також є багатим джерелом білка. Додавайте його в салати або перекушуйте ним цілком.
Де дуже багато білка: нут
- Білок: 12 грамів на 1 порцію
«Нут містить залізо, фосфати, кальцій, магній, марганець, цинк і вітамін К. Вони сприяють створенню і підтримці структури та міцності кісток», – каже експертка з харчування Бет Воррен. А ще в них багато білка. Безпрограшний варіант.
Як схуднути за допомогою білка? Яка його кількість вам потрібна? Пропонуємо дізнатися просто зараз.
Залишити відповідь