У Києві сплеск захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19. Хто із населення більш вразливий?

В столиці спостерігається тривожна тенденція.

В умовах осіннього сезону, коли ризик поширення вірусних інфекцій традиційно зростає, навчальні заклади столиці стають одним із головних осередків поширення хвороб.

За даними Київської міської державної адміністрації (КМДА), рівень захворюваності на грип, гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та COVID-19 серед школярів у столиці значно зріс. За 42-й тиждень 2024 року зареєстровано 11 184 нових випадки, що свідчить про збільшення на 4,9% у порівнянні з попереднім тижнем, пише MigNews з посиланням на ТГ-канал ТРУХА.

Особливо турбує той факт, що основне зростання захворюваності припадає саме на дитяче населення. У навчальних закладах столиці активно впроваджуються заходи щодо попередження поширення інфекцій: проводяться профілактичні обстеження та санітарні заходи. Батькам та педагогам рекомендується посилити увагу до симптомів захворювань у дітей, а також за можливості забезпечити дистанційне навчання, щоб знизити ризики поширення вірусів.

Епідеміологи наголошують на важливості дотримання основних профілактичних заходів: використання масок у місцях великого скупчення людей, регулярне миття рук та вентиляція приміщень. Вакцинація проти грипу і COVID-19 також залишається важливим інструментом у боротьбі з поширенням вірусних інфекцій.

Дізнайтесь, чи загрожує світу нова пандемія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.