Site icon Медіа Інформаційний Гід

У дубайському шоколаді знайшли токсини: чому він може бути небезпечним для вашого здоров’я

У дубайському шоколаді знайшли токсини: чому він може бути небезпечним для вашого здоров'я

У дубайському шоколаді знайшли токсини: чому він може бути небезпечним для вашого здоров'я. Джерело: РБК-УКРАЇНА.

Німецькі експерти виявили канцерогенні токсини та цвілеві гриби в популярному шоколаді, що виробляється різними брендами, пише MigNews. Це може мати серйозні наслідки для здоров’я, попереджає видання Spiegel.

Шоколад з Дубаю став справжнім хітом завдяки своїй ексклюзивності та популярності в соцмережах, зокрема в TikTok та Instagram. Продукт, зокрема, виготовляється з фісташкової пасти, тонких шарів тіста та шоколаду, що має значну ціну. Однак, як виявили дослідження німецької організації Stiftung Warentest, якість цієї шоколадки залишає бажати кращого.

Експерти протестували шість різних зразків шоколаду з Дубаю. Результати виявились розчаровуючими: жоден з протестованих зразків не показав видатної якості чи смакових властивостей, які б виправдали таку високу ціну. Особливо тривожним стало те, що два зразки містили канцерогенні токсини. Інші чотири не мали таких шкідливих речовин, але їхній смак також не вражав.

Шоколадки з Дубаю продаються за ціною від 7 до 25 євро за 100 грамів, що в кілька разів дорожче за звичайні шоколадні батончики. Чотири з шести протестованих продуктів мали неправильно вказані інгредієнти та недостатню інформацію про алергени, що робить їх небезпечними для деяких споживачів.

В особливості було виявлено, що два зразки з Дубаю, включаючи шоколад від Fex Dessert та Le Damas, містили небезпечні речовини, такі як 3-монохлоропропанедиол і гліцидилові ефіри, які зустрічаються у рафінованій пальмовій олії і вважаються канцерогенними. Продукт від Le Damas також містив афлатоксини від цвілі, що можуть бути небезпечними для здоров’я.

Експерти Stiftung Warentest зазначили:

Попри те, що серйозних наслідків для здоров’я від споживання цих шоколадів не очікується, наявність шкідливих речовин суперечить обіцянці найвищої якості продукту.

Ці результати збігаються з попередніми аналізами, проведеними ветеринарною лабораторією Штутгарта та органами захисту прав споживачів Південно-Рейн-Вестфалії, де також виявлялися токсини від цвілі в імпортному шоколаді з Дубаю.

У підсумку, експерти рекомендують звертати увагу на традиційний фісташковий шоколад, як більш вигідну та безпечну альтернативу. Якщо ж ви хочете насолодитись шоколадом з Дубаю, можна приготувати його вдома: для цього достатньо шоколаду, ангельських волосинок (їх можна знайти в турецьких супермаркетах), масла, кунжутної пасти та фісташкової пасти.

Дізнайтесь, хто придумав рецепт знаменитого дубайського шоколаду.

Вийти з мобільної версії сайту