Стало відомо, хто буде виконувати функції центральної МСЕК

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, хто буде виконувати функції центральної медико-соціальної експертної комісії.

Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що виконання функцій Центральної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) покладено на Український державний науково-дослідний інститут медико-соціальних проблем інвалідності, розташований у місті Дніпро. Цей захід має на меті спростити процес медико-соціальної експертизи для осіб з інвалідністю, пише MigNews.

Згідно з рішенням МОЗ, інститут тепер відповідає за розгляд оскаржень та перевірку обґрунтованості рішень, ухвалених регіональними МСЕК. У 2024 році в інституті було створено необхідну матеріально-технічну базу, що має суттєво полегшити проходження експертизи.

Під час нещодавнього засідання уряду були затверджені зміни до Положення про медико-соціальну експертизу, які дозволяють МОЗ делегувати повноваження Центральної МСЕК підприємствам або організаціям, що підпорядковуються міністерству та мають ліцензію на медичну практику. Це нововведення сприятиме швидшій оптимізації процесів на центральному рівні.

Алгоритм оскарження рішень МСЕК залишився незмінним. У разі направлення справи на оскарження до Центральної МСЕК, вона буде перенаправлена до Українського державного НДІ медико-соціальних проблем інвалідності. Комісія зв’яжеться з особою для подальшого розгляду справи, зберігаючи черговість розгляду.

На сьогоднішній день оскаржити рішення МСЕК можна в досудовому порядку в комісії вищого рівня.

Нагадаємо, що зараз у Києві спостерігається сплеск захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.