Лікарі вперше в історії вилікували діабет 1 типу

Стовбурові клітини лікують жіночий діабет.

Медичний прорив, про який донедавна можна було тільки мріяти, став реальністю: вперше в історії вчені успішно вилікували діабет 1 типу, пише MigNews. Стаття, опублікована в престижному науковому журналі Nature, описує цей надзвичайний досягнутий прорив у лікуванні. За словами дослідників, ключем до успіху стали стовбурові клітини.

Вчені змінили стовбурові клітини молодої дівчини, хворої на діабет 1 типу, і пересадили їх назад в її організм. Всього через три місяці після цієї процедури сталося диво – організм пацієнтки почав самостійно виробляти інсулін. І це не тимчасовий ефект: вже понад рік дівчина живе без необхідності приймати інсулін або будь-які інші ліки для контролю рівня цукру в крові.

Що таке діабет 1 типу?

Діабет 1 типу – це аутоімунне захворювання, при якому імунна система людини атакує клітини підшлункової залози, які виробляють інсулін. Інсулін – це гормон, необхідний для регулювання рівня цукру в крові, а його нестача призводить до підвищення рівня глюкози, що може мати серйозні наслідки для здоров’я.

Традиційно пацієнти з діабетом 1 типу змушені приймати інсулін щоденно, контролювати рівень цукру і постійно слідкувати за своїм харчуванням. Проте тепер, завдяки цій революційній методиці, мрія багатьох людей з діабетом стати незалежними від інсуліну може стати реальністю.

До речі, ви знали, що при діабеті 1 типу сеча має запах попкорну?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.