Чому сніданок для жінок і чоловіків має бути різним: що показало дослідження канадських вчених

Канадські науковці довели: жінкам і чоловікам корисні різні сніданки — все через особливості метаболізму.

Канадські вчені з Університету Ватерлоо провели масштабне дослідження, яке доводить: чоловікам і жінкам варто по-різному розпочинати свій день. Зокрема, мова йде про сніданок — один з ключових прийомів їжі, що безпосередньо впливає на рівень енергії та метаболічне здоров’я, пише MigNews з посиланням на джерело M.bild.de.

Фахівці проаналізували вже наявні дані про обмін речовин у чоловіків і жінок, після чого побудували комп’ютерні моделі, які дозволили змоделювати реакцію організму на різні види сніданку — з високим вмістом жирів або вуглеводів.

Результати дослідження виявилися однозначними:

Чоловічий організм краще сприймає вуглеводний сніданок — наприклад, кашу, мюслі або тости з джемом.
Жіночий організм краще реагує на сніданки з вмістом корисних жирів — зокрема омлети, авокадо на тості, горіхові пасти або йогурт із насінням.

Ці висновки можуть бути важливими для всіх, хто слідкує за своїм самопочуттям та здоров’ям. Правильно підібраний сніданок не лише покращує метаболізм, а й допомагає зберегти високий рівень енергії протягом усього дня.

Керівниця дослідження Стефані Або прокоментувала важливість такого підходу:

Ми часто недооцінюємо, як такі буденні речі, як сніданок, можуть впливати на наше здоров’я. Виявляється, що навіть вибір між омлетом і вівсянкою може суттєво вплинути на самопочуття залежно від статі.

Науковці сподіваються, що їхні результати допоможуть розробити більш персоналізовані дієтичні рекомендації для різних груп населення.

Дізнайтесь, що таке «звукова спеція» і як вона допомагає при нудоті та запамороченні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.