Медіа Інформаційний Гід

Як виглядають нові повістки від ТЦК: фото документа

Як виглядають нові повістки від ТЦК: фото документа. Джерело: 24 Канал.

Кабінет Міністрів України затвердив нові вимоги до оформлення повісток від Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Відтепер повістки можуть бути створені на бланку або за допомогою електронного Реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів під назвою «Оберіг». Обидва варіанти мають однакову юридичну силу, що було уточнено відповідними змінами до законодавства, пише MigNews з посиланням на джерело Sud.ua.

Повістки, оформлені на бланку, повинні містити такі дані: найменування посади, ім’я та прізвище посадової особи, підпис цієї особи та дата підписання документа. Ці повістки обов’язково скріплюються гербовою печаткою. Водночас повістки, створені за допомогою Реєстру «Оберіг», повинні мати прізвище та ім’я керівника районного або міського ТЦК або відповідного відділу, а також дату накладення кваліфікованого електронного підпису.

Для перевірки чинності повісток, сформованих через електронний Реєстр «Оберіг», використовуються QR-коди. Їх можна зчитувати за допомогою технічних засобів, які відтворюють інформацію, зазначену в повістці. Це дозволяє зробити перевірку зручнішою, використовуючи засоби електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного чи резервіста, включаючи мобільні додатки.

До порядку проведення призову додали вимогу, що повістки з Реєстру «Оберіг» мають містити унікальний QR-код для перевірки їх чинності.

QR-код на повістках, сформованих за допомогою Реєстру «Оберіг», містить інформацію з пункту 29 Порядку та реєстраційний номер поштового відправлення, якщо повістка надіслана поштою.

Повістки з Реєстру можуть бути роздруковані і повинні містити придатний для зчитування QR-код. Вони можуть бути надіслані поштою як рекомендовані відправлення з описом вкладення або вручатися безпосередньо.

При надсиланні поштою зазначаються штриховий код ідентифікатора оператора, прізвище та адресу отримувача. Опис вкладення включає інформацію про найменування відправлення, дані отримувача, кількість аркушів і дані керівника ТЦК з електронним підписом.

Ось як виглядатимуть повістки:

Новий вигляд повісток від ТЦК. Джерело: Sud.ua.
Новий вигляд повісток. Джерело: Sud.ua.

Ці нововведення спрямовані на спрощення та цифровізацію процесу обігу повісток, що має підвищити ефективність роботи ТЦК та забезпечити зручність для громадян.

Днями стало відомо, що чоловікам почали надсилати повістки поштою.

Вийти з мобільної версії сайту